Stads- en erfgoedwandelroutes

Flaneren tussen erfgoed in de kustgemeenten

Met de stads- erfgoedwandelroutes ontdek je de kustgemeenten en hun rijke erfgoed. Het zijn wandelingen die mooie en vaak onbekende plekjes van de Kust ontsluiten. Een stevige brok architectuur, een snuifje cultuurhistorie en hier en daar wat 'petit histoire' over de badplaats brengen de wandelingen op smaak. Deze wandelingen hebben een gemiddelde afstand van 3,5 km en worden beschreven in een praktische brochure met gedetailleerde routekaart en boeiende streekinformatie.

Het rijke en gevarieerde kusterfgoed is vaak te weinig gekend. Daarom werden deze tien stads- en erfgoedwandelroutes ontwikkeld die je helpen om vaak vergeten architecturale pareltjes en wat verborgen charmante hoekjes in onze kustgemeenten te ontdekken. Daarnaast geeft een aantrekkelijke 'erfgoedpocket' achtergrondinformatie over het fascinerende verhaal van het toerisme en honderd vijftig jaar bouwen aan de Kust.

De wandelroutes kan je hieronder bestellen of kopen bij je Dienst voor Toerisme aan de Kust. 

01. Blankenberge: Op wandel door de Belle Epoque (3,7 km)
02. Bredene: Gezonde zeelucht in de duinen (4,1 km)
03. De Haan: Belle Epoque midden in de duinen (3,0 km)
04. De Panne: Villa's op de duinen (4,3 km)
05. DuinbergenEen badplaats in het groen (3,0 km)
06. Nieuwpoort-Bad: Een badplaats in de vuurlinie (2,9 km)
07. Oostende: Van koningin der Badsteden tot Stad aan Zee (5,5 km)
08. Sint-Idesbald: Vissers en kunstenaars (3,8 km)
09. Westende: Met de familie naar zee (2,0 km)
10. Zeebrugge: Vissers en duikboten (2,5 km)

EXTRA TIP:

Je kan de stadswandelingen ook wandelen via de app en website van West-Vlinderen.

Er zijn 10 stadswandelingen aan zee met een afstand die varieert tussen de 3 en de 9 km. Je wandelt van knooppunt naar knooppunt.

Hou je van geschiedenis en architectuur? Dan zijn deze stadswandelingen aan zee ideaal voor jou. Je wandelt doorheen de tijd, ontdekt architecturale pareltjes en prachtige soms vergeten plekjes. Je maakt kennis met de grandeur van weleer, maar ook met de trieste getuigenissen van minder fraaie tijden. Op je tocht is het verleden nooit veraf.