Kampeerauto's

Kampeerauto's aan de Vlaamse Kust

Motorhomes of kampeerwagens zijn maar op enkele plaatsen vrij toegelaten aan de Kust.

Meer info krijg je op de Dienst voor Toerisme in de verschillende badsteden. Zij kunnen je ook advies geven over sfeervolle campings en plekjes waar je kan overnachten.

Badplaatsen

Blankenberge
Parkeren is enkel toegelaten in het A.Moysonpad (aan de Florealclub). Overnachten is niet toegelaten, daarvoor kan men terecht op de campings.

De Haan
Overnachten met mobilhome is mogelijk op de campings op het grondgebied

De Panne
Verboden te overnachten op de openbare weg (Ook niet op het Koningsplein). Op de campings mag er overnacht worden.

Knokke-Heist
Camping Holiday in Knokke-Heist heeft 10 kampeerautoplaatsen, voor de rest is overnachten tussen 22.00 en 6.00 uur op de openbare weg in Knokke-Heist per politiereglement verboden.

Koksijde-Oostduinkerke
Enkel de campings komen in aanmerking voor overnachting met mobilhomes.

Middelkerke-Westende
In Middelkerke-Westende mogen kampeerauto's parkeren in Klein Kasteelstraat (5 parkeerplaatsen) in Middelkerke en Koning Ridderdijk (betalend)  (zuidzijde St.-Laureinsstrand tussen Strandlaan en Oceaanlaan) in Westende-Bad. Nog in Westende-Bad kan je van de paasvakantie tot 30 september ook parkeren t.h.v. de surfclub (20 parkeerplaatsen).

Op de campings kan men steeds terecht voor overnachting met faciliteiten. Kamperen op openbaar domein van de gemeente is verboden, met uitzondering van de parking van de Klein Kasteelstraat in Middelkerke (5 plaatsen voorbehouden voor kampeerwagens, vanaf 1 oktober tot de vrijdag van paasverlof. En aan de zuidzijde (kant duinen) van de Koning Ridderdijk (tussen Strandlaan en Oceaanlaan = ter hoogte van St. Laureinsstrand) in Westende vanaf 1 oktober tot de vrijdag voor het paasverlof. Buiten deze voorgenomende plaatsen en periodes dient gebruik gemaakt te woden van het kampeerautoterrein of de reguliere campings.

Nieuwpoort
Speciaal voor de mobilhomes is er ‘De Zwerver’ op de Brugse Steenweg 29 met plaats voor 28 kampeerauto’s. Daarnaast kan men terecht op Kompascamping, waar ook 38 plaatsen beschikbaar zijn.

Oostende
In Oostende mogen kampeerwagens parkeren op de Randparking Iependreef (10 paatsen), in de Zinnialaan (13 plaatsen) en on de Napoleonlaan (40 plaatsen).

Daarnaast kan er op het grondgebied OOstnde waar er op de openbare weg mag geparkeerd worden in veel gevallen ook geparkeerd worden met een kampeerwagen. Gelieve hier zeker rekening te houden met de signalisatie die een verbod weergeeft op het parkeren met kampeerwagens. Bij dergelijke signalisatie is het dus verboden om te parkeren met een kampeerwagen.

Momenteel beschikt Oostende niet over een zone waar gekampeerd mag worden met kampeerwagens. Zolang er geen dergelijke zone in Oostende beschikbaar is, verwijst Oostende de kampeerwagengebruikers die langs de Kust wensen te overnachten door naar de buurgemeenten. Zo bieden Middelkerke en Breden inmmers wel faciliteiten aan.

Nog meer info over kampeerwagens in Oostende.

Zeebrugge

In Zeebrugge zijn geen voorbehouden plaatsen voor kampeerauto's. Het is ook verboden om er te overnachten.