Kampeerauto's

Kampeerauto's aan de Vlaamse Kust

Motorhomes of kampeerwagens zijn maar op enkele plaatsen vrij toegelaten aan de Kust.

Meer info krijg je op de Dienst voor Toerisme in de verschillende badsteden. Zij kunnen je ook advies geven over sfeervolle campings en plekjes waar je kan overnachten.

Badplaatsen

Blankenberge
Parkeren is enkel toegelaten in het A.Moysonpad (aan de Florealclub). Overnachten is niet toegelaten, daarvoor kan men terecht op de campings.

De Haan
Overnachten met mobilhome is mogelijk op de campings op het grondgebied

De Panne
Verboden te overnachten op de openbare weg (Ook niet op het Koningsplein). Op de campings mag er overnacht worden.

Knokke-Heist
Camping Holiday in Knokke-Heist heeft 10 kampeerautoplaatsen, voor de rest is overnachten tussen 22.00 en 6.00 uur op de openbare weg in Knokke-Heist per politiereglement verboden.

Koksijde-Oostduinkerke
Enkel de campings komen in aanmerking voor overnachting met mobilhomes.

Middelkerke-Westende

In Middelkerke is het verboden zonder toelating van het College van burgemeester en schepenen te kamperen of te laten kamperen op het openbaar domein. In Middelkerke kan enkel gekampeerd worden op de voorziene plaatsen van de openlucht recreatieve terreinen.

Kampeerwagens mogen op het grondgebied Middelkerke parkeren waar er op de openbare weg geparkeerd mag worden, tenzij er een specifieke signalisatie aanwezig is die een verbod weergeeft op het parkeren met kampeerwagens. kampeerwagens mogen dus op elke plaats parkeren waar het toegelaten is en waar de plaats niet voorbehouden is voor een ander type voertuig. Kampeerwagens moeten uiteraard ook de wegcode volgen.

Daarnaast mogen kampeerwagens parkeren op volgende voorziene plaatsen:
- Klein kasteelstraat in Middelkerke (4 plaatsen hele jaar) + alle dagen van 9 tot 19u (gratis parkeren). 
- Koning Ridderdijk in Westende: enkel betalend parkeren toegelaten op de voorziene plaatsen (kant zuidzijde) + alle dagen van 9 tot 19u (betalend parkeren)

Opgelet, het is verboden te kamperen of overnachten op bovenstaande plaatsen.

Nieuwpoort

Speciaal voor de mobilhomes is er ‘De Zwerver’ op de Brugse Steenweg 29 met plaats voor 28 kampeerauto’s. Daarnaast kan men terecht op Kompascamping, waar ook 38 plaatsen beschikbaar zijn.

Oostende
In Oostende mogen kampeerwagens parkeren op de Randparking Iependreef (10 paatsen), in de Zinnialaan (13 plaatsen) en on de Napoleonlaan (40 plaatsen).

Daarnaast kan er op het grondgebied Oostende waar er op de openbare weg mag geparkeerd worden in veel gevallen ook geparkeerd worden met een kampeerwagen. Gelieve hier zeker rekening te houden met de signalisatie die een verbod weergeeft op het parkeren met kampeerwagens. Bij dergelijke signalisatie is het dus verboden om te parkeren met een kampeerwagen.

Momenteel beschikt Oostende niet over een zone waar gekampeerd mag worden met kampeerwagens. Zolang er geen dergelijke zone in Oostende beschikbaar is, verwijst Oostende de kampeerwagengebruikers die langs de Kust wensen te overnachten door naar de buurgemeenten. Zo bieden Middelkerke en Breden inmmers wel faciliteiten aan.

Nog meer info over kampeerwagens in Oostende.

Zeebrugge

In Zeebrugge zijn geen voorbehouden plaatsen voor kampeerauto's. Het is ook verboden om er te overnachten.