Kusttram

Hoppen langs de Kust met de Kusttram!

Dat is een leuk idee, niet alleen om je vlot te kunnen verplaatsen aan de Kust, maar ook om de kustgemeenten eens van een andere kant te leren kennen. Je trekt langs en door de kustgemeenten en ontdekt zo de badplaatsen elk met z'n eigen karakter. Er zijn heel wat stops voorzien, zodat je snel tot aan je bestemming kan geraken. In de zomer komt er overal om de 10 minuten een Kusttram langs. In het voor- en najaar is dat om de 15 minuten en in de winter om de 20 minuten.

De tijd dat vakatniegangers zich nestelden in hun verblijfsplaats is immers al lang voorbij. Vandaag wil iedereen actief genieten van zijn reis en naast de rustige bood- en zwemmomenten ook boeiende uitstappen maken. De Kusttram is hier helemaal op afgestemd en biedt een degelijk alternatief voor de wagen. Beter nog, de Kusttram is hét ideal vervoersmiddel om je te verplaatsen langs de drukke Kustlijn.

Meer informatie over de Kusttram en de verschillende tarieven vind je op de site van de kusttram.

En, wist je dat:

- de Kusttram met z'n 67 kilometer de langste tramlijn is ter wereld? Nergens anders ter wereld kan je zo lang zonder overstap op 1 tramlijn zitten?

- de Kusttram 143 minuten nodig hebt om te trammen tussen Knokke-Heist en De Panne?

- er dagelijks een stofzuiger rondrijdt die de sporen zandvrij maakt?

- de Kusttram al meer dan 125 jaar is? Je kan de oude Kusttram nog steeds bewonden in het oude depot in De Panne. De tram rijdt ook nog af en toe uit! www.metavzw.be