5 redenen om deze winter voor de Kust te kiezen.

Doen
Winter

Trek er deze winter op uit aan de Kust. Heerlijk genieten van zee en strand in een winters kleedje. Maar er is heel wat te beleven.

Ontdek 5 redenen om winters te genieten aan zee.

Winterse wandeling op het strand

Winterwandelingen zijn nergens zo fijn als met zicht op zee

Heerlijk: winters uitwaaien langs zee, strand en duinen. Handig hiervoor is de Kustwandelroute. Je stippelt je favoriete traject uit en gaat op pad. Wordt je wat moe, dan kan je uitrusten op de designbanken van Stefan Schöning of de tram terug nemen. En om de wandeling helemaal af te maken, hou je even halt om weer lekker op te warmen aan een heerlijke kop warme chocomelk, koffie,...

Tip! Geen zin om zelf een route samen te stellen? Kies dan één van de lusvormige routes.

Lekkere wafels eten aan zee

Nergens anders smaken wafels zo lekker en vertrouwd

In de winter is een heerlijke wafel altijd een goed idee. Als je dat dan ook nog in het prachtige kustdecor kan doen, dan heb je de definitie van lekker genieten begrepen! 
Wall Street Journal kwam onze Kust verkennen en verklapte hun top 5 waar je de lekkerste wafels kan proeven

Eindejaarshoppen aan de Kust

Eindejaarshoppen is nergens zo ontspannen en kan altijd op zondag

Shoppen aan de Kust is altijd iets bijzonder en in de winter nog net dat tikkeltje meer. Alle winkels in een kerstkleedje, kersmuziek in de winkelstraten, het wijdse strand ligt altijd om de hoek,... En, het kan er altijd op zondag. Heerlijk ontspannen shoppen en zoeken naar dat perfecte jurkje, broek of geschenkje.

TIP! Blijf heerlijk slapen en maak er een ontspannen shoppingstripje van. Slapen en shoppen, een ideale combinatie!

Kerstsfeer aan de Kust

De gezellige kerstsfeer is nergens zo uniek als in het kustdecor

De Kust ademt tijdens de winterperiode pure gezelligheid uit. Voeg daarbij de unieke combinatie van het kustdecor met de magische sfeer van Kerst en eindejaar en het verhaal is compleet. 
Tijdens de winter- en eindejaarsperiode valt er ook heel wat te beleven aan de Kust. Ga schaatsen op de ijspistes, proef van lekkers op de kerstmarkten, geniet van spetterend vuurwerk en coole feestjes,... Ontdek de kustagenda voor eindejaar!

Een energieboost tijdens een wandeling aan zee

Een gezondheidsboost is nergens zo eenvoudig te krijgen

Kom je alleen, met twee, met de kids mee of de hond; de Kust is de ideale winterbestemming om te genieten van een vitamineboost. Energie opdoen dankzij de gezonde zeelucht, het wijdse strandzicht, het onbelemmerd wandelen of slenteren langs strand of dijk, ... Nergens anders adem je pure zuurstof en jodium in en nergens anders is het zo heerlijk om op een koude winterdag warm ingeduffeld naar de golven te staren. De gezonde zeelucht is zeer waardevol en geeft je een instant energieboost!