Ontdekken

Aan de Kust is het heerlijk flaneren. Zien en gezien worden en heerlijk genieten  van de prachtige kustregio. Er zijn bijzonder veel plekjes aan zee waar je kan flaneren. Onze redactie selecteerde er in elke kustgemeente een toppertje!

Dumontwijk in De Panne

Flaneer langs doorheen een prachtig staaltje architectuur, met de typische 19de eeuwse cootagestyle-huisjes, een echo van de opkomst van het kusttoerisme, vormt de Dumontwijk in De Panne een prachtig decor.

Flaneren door de duinen en over de Hoge Blekker               

Heerlijk, gewoon genietend wandelen door de duinen. Vergeet zeker de Hoge Blekker niet te verkennen; de hoogste duin van onze Kust.

 

 

 

 

Promenade in Nieuwpoort

Prachtig aangelegd, de fiets- en wandelpromenade in Nieuwpoort die de verbinding vormt tussen het historische centrum en de Kaai enzezijds en de badplaats anderzijds. Ideaal om te flaneren en te genieten van bootjes die aan- en afvaren.

 


Langs striphelden

Op de dijk van Middelkerke nemen striphelden je mee op ontdekking. Flaneer en ontdek je striphelden onderweg.

Flaneren langs de dijk en genieten van de koninklijke pracht

Flaneren langs de dijk van Oostende, met zicht op zee is uniek. Langs de Rock Strangers en het Casino Kursaal en verderop zie je al de Venetiaanse Gaanderijen blinken die je doen wegdromen naar de tijd van toen.

 

Spinoladijk in Bredene

Bredene is de enige gemeente zonder zeedijk. Hier flaneer je tussen duinen en strand en is genieten van  de pracht van de zee een koud kunstje.

 

Concessie in De Haan

Het mooiste dorp aan de Kust, met zijn belle epoque-gebouwen waan je je eventjes in de tijd terug. Pittoresk kan je op z’n minst wel zeggen. Heerlijk om door te flaneren.

 

Pier in Blankenberge

Even de zee op en uitwaaien… He hoeft er niet meteen het water voor op. Op de Pier van Blankenberge flaneer je 350 meter ‘in zee’ met droge voetjes. Een prachtig staalje nationaal partrimonium.

 

Oude vissershaven in Zeebrugge

Flaneren en de sfeer de opsnuiven van de oude vissershaven in Zeebrugge. Ontdek er  de echte visserscafeetjes en wandel daarna verder langs de zeilbootjes om je te verwonderen over de grote wereldhaven wat verderop.

 

Langs etalages en galerieën in Knokke-Heist

Knokke-Heist is een echt shoppingparadijs. Ideaal om even langs de etalages te flaneren van al die topmerken. Maar ook de meer dan 70 galerieën die je er vindt zijn een kijkje waard!