Ontdekken

Dit is jouw selectie

  • Zeebrugge

Aan de Kust is het heerlijk flaneren. Zien en gezien worden en heerlijk genieten  van de prachtige kustregio. Er zijn bijzonder veel plekjes aan zee waar je kan flaneren. Onze redactie selecteerde er in elke kustgemeente een toppertje!

Dumontwijk in De Panne

Flaneer langs doorheen een prachtig staaltje architectuur, met de typische 19de eeuwse cootagestyle-huisjes, een echo van de opkomst van het kusttoerisme, vormt de Dumontwijk in De Panne een prachtig decor.

Flaneren door de duinen en over de Hoge Blekker               

Heerlijk, gewoon genietend wandelen door de duinen. Vergeet zeker de Hoge Blekker niet te verkennen; de hoogste duin van onze Kust.

 

 

 

 

Promenade in Nieuwpoort

Prachtig aangelegd, de fiets- en wandelpromenade in Nieuwpoort die de verbinding vormt tussen het historische centrum en de Kaai enzezijds en de badplaats anderzijds. Ideaal om te flaneren en te genieten van bootjes die aan- en afvaren.

 Langs striphelden

Op de dijk van Middelkerke nemen striphelden je mee op ontdekking. Flaneer en ontdek je striphelden onderweg.

Flaneren langs de dijk en genieten van de koninklijke pracht

Flaneren langs de dijk van Oostende, met zicht op zee is uniek. Langs de Rock Strangers en het Casino Kursaal en verderop zie je al de Venetiaanse Gaanderijen blinken die je doen wegdromen naar de tijd van toen.

Spinoladijk in Bredene

Bredene is de enige gemeente zonder zeedijk. Hier flaneer je tussen duinen en strand en is genieten van  de pracht van de zee een koud kunstje.

 

 

Concessie in De Haan

Het mooiste dorp aan de Kust, met zijn belle epoque-gebouwen waan je je eventjes in de tijd terug. Pittoresk kan je op z’n minst wel zeggen. Heerlijk om door te flaneren.

Pier in Blankenberge

Even de zee op en uitwaaien… Je hoeft er niet meteen het water voor op. Op de Pier van Blankenberge flaneer je 350 meter ‘in zee’ met droge voetjes. Een prachtig staalje nationaal partrimonium.

 

 

 

 

 

 Oude vissershaven in Zeebrugge

Flaneren en de sfeer de opsnuiven van de oude vissershaven in Zeebrugge. Ontdek er  de echte visserscafeetjes en wandel daarna verder langs de zeilbootjes om je te verwonderen over de grote wereldhaven wat verderop.

Langs etalages en galerieën in Knokke-Heist

Knokke-Heist is een echt shoppingparadijs. Ideaal om even langs de etalages te flaneren van al die topmerken. Maar ook de meer dan 70 galerieën die je er vindt zijn een kijkje waard!

Ook onze voorouders ontdekten de gezonde weldaden die de Kust biedt. Vroeger was een uitstap naar de Kust een echte gezondheidskuur. En ook nu nog beseffen zeer veel mensen de positieve invloed van onze Kust op de gezondheid.

Aan onze Kust geniet je met volle teugen van het zachte klimaat. Met een stevige westenwind in de winter en een aangename zeebries in de zomer. Hoe komt dat eigenlijk, vraag je je misschien wel af? Wel, de zon schijnt aan onze Kust meer dan 1700 uren per jaar, dit terwijl dat in het binnenland toch wel een flink aantal uren minder is. Daarnaast geniet de Kust ook vluggere opklaringen na het passeren van storingsgebieden. Die storingen trekken landinwaarts en worden breder of afgeremd. En daardoor blijft de bewolking er langer hangen.

Kuren aan de Kust

Het gezondheidstoerisme zit in de lift. Steeds meer mensen besteden tijdens hun vakantie en vrije tijdmomenten aandacht aan hun mentale en fysieke gezondheid. En daar is de kustregio uiteraard de uitgelezen bestemming voor. Eigenlijk is dit niks nieuws. Al in de 18de eeuw werd het kuren met zeewater geïntroduceerd. Kuuroorden schoten aan de Kust als paddestoelen uit de grond. Tegenwoordig worden deze kuren uitgebreid met ontspannings- en beautybehandelingen om nog meer te ontspannen en te ontsnappen aan onze drukke levensstijl.


LEUKE TIP !

Voor wie last heeft van astma of een aandoening aan de luchtwegen of allergieën, is een verblijf aan de Kust zeker een goed idee. Uit metingen van de pollenmeter in het Zeepreventorium in De Haan is gebleken dat er veel minder pollen in de lucht hangen dan elders in ons land. Je kan dus letterlijk genieten met volle teugen.


Onderzoek door de Universiteit van Exeter

Onlangs werd ook een onderzoek gedaan in Engeland naar de invloed van de zee op de gezondheid. De studie deed verschillende experimenten om te bekijken of op een strand zijn je gezondheid bevordert. Het onderzoek van de Universiteit van Exeter toont aan dat wie aan de Kust woont gezonder is. Zee en strand zorgen ervoor dat je je ontspant en dat zorgt voor een gezondheidsboost op verschillende vlakken.


LEUKE TIP!

Meer zonlicht wapent je beter tegen de strijd van een winterdepressie. En wist je ook dat zonneschijn zorgt voor de vorming van vitamine D en deze zorgt voor sterkere botten? Zonnebaden (! op een verantwoorde manier) zorgt zo mee om botontkalking of osteoporose te voorkomen en ook om een gezonde groei van kinderen te bevorderen!