Proeven

Heerlijk tafelen aan zee

Aan de Kust scheert de gastronomie hoge toppen. Je vindt er maar liefst acht sterrenrestaurants!

Hotels met het Q-label
De Vistrap in Oostende

De lekkere streken van de Kust!

Je mandje vullen vol met lekkers en dan onderweg een echte picknick. Hieronder enkele tips met leuke plekjes.

Genieten van heerlijke zoetigheden aan de Kust!

Markt aan de Kust

Waar en wanneer vind je aan de Kust de markten terug. Je vindt ze hieronder

kindvriendelijke restaurantsEen kleine greep uit het aanbod van kindvriendelijke restaurants aan de Kust.

De Belgische kust en polders bezitten heel wat heerlijke streekproducten die nergens anders ter wereld te vinden zijn! Westtoer wilde de kustrestaurants nog meer kennis en respect bijbrengen m.b.t. deze lokale producten en organiseerde daarom het uitgebreide opleidingstraject 'Lekker aan zee: Chef wij dagen je uit!'.

Kustchefs onthullen hun tips over een Zee van Smaak aan de Kust. Een hele reeks chefs vertellen over hun passie voor de regio en hun favoriete plekjes om te ontdekken. Je ontdekt unieke weetjes en originele logiestips. De chefs werken altijd met topproducten uit de streek.

De Kust blijft een heerlijke bestemming voor een weekendje weg. 'Lekker Tafelen' tijdens een (korte) vakantie staat bij velen hoog op de ranglijst. En dat is heel terecht; zeker aan de Kust!

Voor verse vis moet je aan de Kust zijn: dagelijks gaan vissers de zee op om heerlijke vis te vangen die daarna verkocht wordt in de vismijn, viswinkeltjes en de Vistrap.

Het strand van de garnaalvissers  te paard vind je in Oostduinkerke. Strand, uitgestrekte duinen en garnaalvissers te paard, authentieker kan het niet. In Oostduinkerke proef je het vissersleven van weleer; het is de enigste plaats in de wereld waar garnalen nog te paard gevangen worden.

Ontdek de geheimen van de Kust: lekkere vis, zuivel,...