Streekproducten

De Vistrap in Oostende

De Kust scoort hoog als het om gastronomie gaat. Dat heeft alles te maken met de vele streekproducten:

De Vlaamse grijze garnaal
Of ook wel gekend onder de keurmerknaam Purus. Alle Vlaamse garnalen die het keurmerk dragen, werden milieubewust gevangen in de Noordzee, zijn kwaliteitsvol en vers zonder toegevoegde producten.

Belgica mossel
Het zuivere water van de Noordzee geeft de mossel een unieke smaak. Deze mosselen hebben meer vlees en een lichtere schelp. Vlak voor de kust van Nieuwpoort groeien deze Belgische mosselen in speciale kooien.

Ostendaise Oester
De oesterputten van de Spuikom in Oostende werden in 1996 terug in gebruik genomen. De smaakvolle oesters zijn  ter plaatse te koop of bij de vishandels of restaurants.

West-Vlaams polderrund
Hét terroirproduct bij uitstek.

Bieren:
De streekbieren worden gebrouwen in het Brugse Ommeland of in de Westhoek, maar zijn wel traditioneel voor de Kust. Zo denken we aan Keyte, Nieuwpoortse Roste Jeanne, Pier Kloeffe en Wulps Blondje.

Ambachtelijke producten gemaakt op de boerderij, vaak naar aloude traditie, vind je zeker ook aan de Kust terug. Hier ontdek je de hoevewinkels en de 100% West-Vlaamse Hoeve- en streekproducten.