Toprestaurants

Heerlijk tafelen aan zee

Hostellerie Le Fox**

Een gepassioneerd chef-kok, die creatief en in de geest van de tijd omspringt met dagvers zeebanket, duinasperges en lekkers uit de polder.

Walckierstraat 2  
8660 De Panne  
+32 (0)58/41 28 55

info@hotelfox.be
www.hotelfox.be


Bartholomeus**

Bart kookt het liefst met vis uit de Noordzee en gebruikt niet alleen tong en tarbot. Ook van minder gekende soorten bereidt hij superlekkere gerechten. De menu’s zijn het visitekaartje.
Zeedijk 267
8301 Heist aan Zee
+32 (0)50/51 75 76

info@restaurantbartholomeus.be
www.restaurantbartholomeus.be


Ciccio*

De jonge chef Claudio Dell'Anno kookt in Ciccio ongecompliceerd lekker en puur.

Dumortierlaan 64
8300 Knokke-Heist
+32 (0)50/60 96 61

info@ciccio.be
www.ciccio.be


Jardin Tropical*

De chef kiest voor pure, innovatieve bereidingen met veel smaak, die op oogstrelende manier op de borden worden gebracht.

Zwaluwenlaan 12  
8300 Knokke-Heist
+32 (0)50/61 07 98

info@jardintropical.be
www.jardintropical.be


Sel Gris*

Frederick Deceuninck gaat met gedrevenheid te werk en maakte van Sel Gris een bloeiende zaak. De verfijnde bereidingen zijn bewerkelijk en komen tot stand met behulp van de laatste technieken.

Zeedijk 3124
8301 Duinbergen
+32(0)50/51 49 37
info@restaurantselgris.be
www.restaurantselgris.be


Cuines,33*

Het restaurant was nog geen jaar geopend en kreeg van Michelin al een ster. Ze waren vorig jaar trouwens ook de Vlaamse gastronomische ontdekking van het jaar door Gault&Millau.

Smedenstraat 33
8300 Knokke-Heist
+32(0)50/60 60 69

www.cuiness33.be


Philippe Nuyens*

Wat op de borden komt is gedagen en vrij traditioneel met hier en daar een afgewogen vleugje exotisch parfum. Specialiteiten zijn bereidingen met producten uit de zee, maar ook vlees van Simenthal-rund en zwezeriken.

J. De Troozlaan 78
8370 Blankenberge
+32(0)50/41 36 32


Ten Bogaerde*

Er wordt gekookt en gegeten in de ambtswoning van de oude abdijhoeve Ten Bogaerde. De kok kiest voor een actuele versie van de Franse keuken en bereidingen met wilde vis uit de noordelijke zeeën. Ook garnaalkroketten zijn een specialiteit.

Ten Bogardelaan 10
8670 Koksijde
+32(0)58/62 00 00

info@tenbogaerde.be
www.tenbogaerde.be

 

Maar ook in GaultMillau scoort de Kust zeer goed. Je vindt een GaultMillau-restaurant in iedere kustgemeente terug.