Toegankelijke Kust

Banner Westkans Toegankelijke Kust

Een Kust voor Iedereen

Elke man, vrouw, of kind met om het even welke beperking heeft af en toe nood aan een andere omgeving. De Kust is hiervoor een ideale uitstapbestemming voor een dagje of een verblijf.

De Kust voorziet in verschillende toegankelijke plaatsen. Alle informatie en een overzicht over de toegankelijkheid in alle kustgemeenten vind je via de publicatie De Kust Voor Iedereen (pdf)

Toegankelijkheid Kustwandelroute voor personen met een mobiele beperking

Westtoer zorgt voor een Kustwandelroute die voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk is. Op het netwerk mogen zich dan wel onverharde of halfverharde paden bevinden, bijvoorbeeld door duinengebied, toch is het perfect mogelijk om ook met de rolstoel of de handbike fraaie wandelingen te doen.

Op de gedetailleerde kaarten in de brochure van de Kustwandelroute zijn naast de verharding van de paden ook toegankelijke tramhaltes, openbare toiletten en toegankelijke cafés en restaurants aangeduid.

Toegankelijk fietsnetwerk Kust

Fietsers die zich verplaatsen met een tandem, handbike of fietskar vinden op de website www.iedereenfietst.be informatie over ondergrond en mogelijke hindernissen van 360 kilometer fietsnetwerk (in twee richtingen) aan de Kust. Per traject tussen twee knooppunten krijg je gedetailleerde toegankelijkheidsinformatie en foto’s. Maak via de website een toegankelijke fietstocht op maat of download een kant-en-klare toegankelijke fietslus in één van de tien Kustgemeenten. Op iedereenfietst.be vind je ook adressen van verhuurders van aangepaste fietsen en toegankelijke infokantoren en sanitair.

Ook op de kaart van het Fietsnetwerk Kust vind je toegankelijke fietslussen.

Bij de Provincie West-Vlaanderen kan je gratis aangepaste fietsen huren.

 

Nuttige links

 • Links naar de toegankelijkheidspagina’s van de Kustgemeenten.

Blankenberge

Bredene

De Haan

De Panne

Knokke-Heist

Koksijde

Middelkerke

Nieuwpoort

Oostende


 • Op Toegankelijk Vlaanderen (www.toevla.be) vind je meer informatie over de toegankelijkheid van publieke gebouwen en andere voorzieningen, zoals openbaar sanitair, hotels, culturele centra, sportcentra, restaurants… Alle locaties die een toegankelijkheidsonderzoek hebben ondergaan, zijn opgenomen in deze databank.
   
 • Mobiliteit
  • Op www.meermobiel.be vind je een overzicht van het aangepast vervoer in Vlaanderen, zowel openbaar en privé.
  • Op www.navigeerenparkeer.be vind je het overzicht van alle voorbehouden parkeerplaatsen in West-Vlaanderen. De voorbehouden parkeerplaatsen kunnen ook als ‘nuttige plaats’ toegevoegd worden op GPS-toestellen van TomTom, Garmin en Mio.
    
 • Eet- en drinkgelegenheden en verblijven
 • Op www.intro-events.be kan je evenementen zoeken die voor jou toegankelijk zijn. Intro vzw is gespecialiseerd in toegankelijke evenementen en voegt deze ook toe aan de databank van Uit in Vlaanderen.
   
 • Het Infopunt Toegankelijk Reizen (www.toegankelijkreizen.be) is een dienst van Toerisme Vlaanderen die informatie verstrekt over reizen met een handicap.