Vlakbij

 

Het heerlijke Hinterland

Met je rug naar de Kust vind je nog meer moois. In de groene Westhoek vind je historische stadjes, beboste heuvels en knusse dorpjes. ‘Den Grooten Oorlag’ is er brandend actueel. Ook werelderfgoedstad Brugge is slechts een fietstochtje ver, doorheen het filmische decor van het Brugse Ommeland en de polders…


De Westhoek

Achter duinen en zee, ... het beloofde land

Tussen De Panne en Middelkerke verwent de Noordzee het strand voor de eeuwigheid. Het groene land achter de duinen verrast  met een uitbundig lappendeken van polders en heuvels. Charmante stadjes doen je kuieren langs kromme straten vol tijdloze histories. Je hoort er de beiaard de uren verdrijven. Dorpen vleien zich in de schaduw van hun toren.
Wie er ‘den grooten oorlog’ zoekt, vindt langs velden en wegen honderden verhalen en vele sporen om nooit te vergeten. Fietsen staat hier hoog in het vaandel geschreven. Bewegwijzerde routes en een heus fi etsnetwerk met knooppunten zorgen voor meer dan 1.500 km duwplezier. Wie houdt van wandelen, laat zich leiden door tientallen bewegwijzerde wandelroutes. In het Heuvelland is er een wandelnetwerk ‘Heuvelland’ en rond Ieper een wandelnetwerk ‘Ieperboog’, beide met knooppunten bewegwijzerd. De twee netwerken samen zijn goed voor meer dan 200 km wandelplezier langs vooral paden en weggetjes. Vooral de vergezichten zijn schitterend. Elk bierhuis(je) is rijk aan ‘couleur locale’ en nog meer aan ambachtelijk gebrouwen bier. Restaurants, eethuisjes en smulkroegen serveren lekkere streekproducten. Proeven met de ogen dicht of smullen met een brede lach is hier altijd een festijn. Tussen De Panne en Middelkerke, achter duin en zee,... moet je in de Westhoek zijn.

www.toerismewesthoek.be


Brugse Ommeland

Er zijn zo van die plekken die net iets meer lijken te hebben dan wat de norm voorschrijft. Het Brugse Ommeland is zo’n regio die je nog het best met ronkende superlatieven kunt omschrijven. Alleen al zijn bijzondere buren, de Kust en het wereldberoemde Brugge, geven het Brugse Ommeland de exclusiviteitstempel die het verdient.
Het Brugse Ommeland is slenteren van het ene pittoreske dorpsgezicht naar het andere en genieten van ‘le plat pays’ en andere groenoases. Het fi etsnetwerk Brugse Ommeland zorgt voor meer dan 1.000 km fi etsplezier. Na een dag vol couleur locale hou je moe maar tevreden halt in een typische kroeg of een gezellige eetgelegenheid. Wie van al dat plattelandsspektakel even genoeg heeft, vindt een goed alternatief in de sfeerstadjes op mensenmaat. Gezegend met karaktervol erfgoed hebben ze een belangrijke gemene deler: ze zijn stuk voor stuk de moeite waard om te ontdekken. En die ontdekkingsreis hoeft niet noodzakelijk per wagen, per fiets of te voet. Het kan zelfs in galop.

www.brugseommeland.be


Brugge

op een stap van de zee...

Vermoeid van het zalig nietsdoen aan het strand? Wil je ook nog iets anders beleven dan strandgebonden ontspanning? Zin in een brokje cultuur, een dagje shoppen, een fietstochtje tussen Kust en Brugge? Op amper enkele kilometers van de heerlijke kustlijn ligt het kosmopolitische Brugge, een parel aan de kroon van Europa. Unesco verklaarde de hele binnenstad tot werelderfgoed; je zult vaststellen dat Brugge deze eretitel met fierheid draagt. Brugge, stad op mensenmaat, biedt een boeiende afwisseling van levendige winkelstraten, stille steegjes, gezellige terrasjes, musea naar ieders interesse, monumenten en romantische ‘reien’. Een aanrader: kom met het openbaar vervoer. Wil je dan toch de wagen nemen, laat hem dan achter op een van de vele parkings aan de rand van de binnenstad.

www.brugge.be/toerisme


Leiestreek

Waar verleden toekomst is

De Leiestreek, een streek die leeft van gisteren en morgen. Die bloeit dankzij de industriële en artistieke bedrijvigheid in de schoot van de “golden river”. Oude en nieuwe architecturale pareltjes vangen je blik en leiden je langs boeiende paden aan de waterkant. Schoonheid krijgt gestalte in vakmanschap, kunst en design. De Leiestreek legt een unieke brug tussen industrieel erfgoed en moderne levenskunst. Fiets of wandel van ontdekking naar ontdekking.

www.toerisme-leiestreek.be