Nieuwe vzw voor alle kusthotels

Logeren aan de Kust

Tot voor kort was er aan de Kust geen duidelijk aanspreekpunt voor en over de hotels. Diverse hotels gingen individueel aan de slag om hun belangen te verdedigen. Vaak voerden ze gelijkaardige acties uit om hun product en dienstverlening te verbeteren.

Om in de toekomst gezamenlijk de belangen van de kusthotels te verdedigen, werd Kusthotels vzw opgericht.

 

Deze vzw werd opgericht naar analogie met anders steden zoals Brugge, Gent, Antwerpen en Brussel. Net zoals in deze steden, willen de kusthotels graag hun eigen regio promoten als toeristische bestemming. Bovendien betekenen meer toeristen of zakenreizigers niet alleen meer omzet voor de hoteliers, maar ook meer inkomsten voor de gemeenten en steden. Ook de economie vaart wel bij dit initiatief.

 

Door zich te verenigen in één organisatie willen de kusthotels zich ook een professioneler imago aanmeten. Via Kusthotels vzw kunnen de hotels als werkgever gepromoot worden en kunnen de knelpuntberoepen in de sector beter onder de aandacht  gebracht worden.

 

Daarnaast zal de vereniging de hotels toelaten om op een structurelere manier kennis en ervaringen uit te wisselen.

 

Tot slot wil Kusthotels vzw ook een betrouwbare partner zijn voor de steden en gemeenten, alsook voor Westtoer die bezig is met promotieacties voor de Kust en heel in het bijzonder met een boekingsmodule voor de kusthotels.

Vanaf nu kunnen hotels die geen lid zijn van Horeca Vlaanderen zich ook inschrijven om deel uit te maken van Kusthotels vzw.

 

Meer info bij Bart Boelens, voorzitter Kusthotels vzw, 0476/98.13.63

Liesbet Billiet, secretaris Kusthotels vzw, 0499/93.69.59