A la carte met wandelnetwerken

Met de wandelnetwerken Westkust en Zwin en met de nieuwe Kustwandelroute kan je wandelen naar hartenlust. Je beslist immers zelf waar en hoelang je route wordt. Aan de hand van de knooppunten wandel je over verharde en onverharde paden. Zo kan je kuieren langs de vloelijn of op verkenning gaan in de unieke natuurreservaten. De wandelnetwerken bieden tal van mogelijkheden en zijn er voor elke wandelaar en iedere leefijd.

Hoe wandel je op het knooppuntennetwerk?

Je wandelt langs veilige wandelpaden die verbonden zijn tot een samenhangend netwerk. Waar twee of meer wandeltrajecten elkaar kruisen, ontstaat een knooppunt. Aan de hand van de genummerde knooppunten stippel je zelf je wandelroute uit. De kilometeraanduiding op de kaart laat  je toe de lengte van je parcours te bepalen.

Om je weg makkelijk te kunnen volgen, kijk je uit naar de vierkante houten palen en rechthoekige witte bordjes met rode tekstopdruk. De wandelnetwerken zijn in twee richtingen bewegwijzerd en je vindt op elk knooppunt een rechthoekig bord met het knooppuntnummer en richtingaanduidingen naar de volgende knooppunten. Tussen de knooppunten wijzen doorverwijsbordjes de weg. De wandelnetwerkkaarten zijn te koop bij de diensten toerisme aan de Kust of online: voor Westkust, voor Zwin en voor de nieuwe Kustwandelroute.