48 uur genieten aan de Kust

48 uur aan de Kust

48uur Actief

Nergens kunnen actievelingen beter hun hart ophalen dan aan de Kust. Een stevige wandeling of flaneren met zicht op zee? Wat je ook kiest, de Kust is een echt wandelparadijs. En ook fietsers halen hier hun hart op dankzij het geweldige fietsnetwerk. Op zoek naar een adrenalineboost? Dan vind je vast je gading in één van de watersportclubs ...

Dag 1

48uur Kust - Kustwandelroute

10u - Kustwandelroute

De Kustwandelroute neemt je mee van De Panne tot Knokke-Heist. Knooppunten tonen je de weg langs strand, duinen, door de gezellige badplaatsen...

 

Meer info.

De Panne strandzeilen

12u - Strandzeilen

Zeilen op wielen is een echte sensatie. Rep je naar het strand van De Panne waar je een zeilwagen kan huren. Spannend!

 

Meer info.

zin in zee actief billenkar

13u - Billenkarren

Billengeschud en eenvoudig geluk, dat leveren billenkarren aan de Kust. Of je nu alleen of met de hele familie aan bent, je beleeft sowieso dolle pret.

 

48 uur Kust - beachclub

14u - Beachclubs

Volleerde surfer en kiter of eerder beginneling? In de beachclubs ben je altijd welkom. Je kunt er kennismaken met een van de vele water- en strandsporten.

 

Meer info.

Zin in zee actief paardrijden

17u - Paardrijden

Paardrijden langs de Kust moet je ooit eens gedaan hebben. Met meer dan 70 km ruiterpaden – vooral aan de Westkust – vindt elke ruiter hier bovendien zijn gading.

 

Meer info.

48uur Kust - Zeilboot

19u - Ga de zee op

Ga de zee op! Er vertrekken vanuit de verschillende havens dagelijks excursies. Vissen? Dat kan! Een zeilinitiatie? Dat kan ook! Behoorlijk verslavend...

 

Dag 2

48 uur Kust - boot

10u - Zeebonk voor een dag

Vroege volgens schepen in op de Marcella of de garnalenschuit Crangon om als volleerde vissers een dag lang zeebonk te zijn.

 

Meer info.

Knokke Lakeside Paradise

11u - Lakeside Paradise Knokke

Mag het allemaal nog iets sneller? Dan vind je je gading in het Knokse Lakeside Paradise.

 

Meer info.

Middelkerke banner

12u - Erfgoedwandelingen

Een boeiende wandeling doorheen de geschiedenis? Met de erfgoedwandelingen aan de Kust ontdek je het cultuurhistorische erfgoed.

 

Meer info.

zin in zee fietsen

13u - Kilometers fietsplezier

600 kilometer fietsplezier aan de Kust. Dat garandeert het vernieuwde Fietsnetwerk. Bovendien kan je al die kilometers knooppuntgewijs met elkaar verbinden dankzij de gloednieuwe fietsnetwerkkaarten.

 

Meer info.

Zin in zee fietsen en wandelen

15u - Wandelnetwerken

Op de Wandelnetwerken Westkust (De Panne, Koksijde-Oostduinkerke,Nieuwpoort) en 'Het Zwin' wandelt iedereen heerlijk op z'n eigen ritme.

 

Meer info.

48 uur Kust - skeeleren

16u30 - Skeeleren

Aan de Kust kan je ook genieten vanop je skeelers. Oostende heeft een skeelerroute, en her en der vind je skeelerpistes waarop het heerlijk zoeven is.

 

Ook interessant

  • Een golfballetje slaan en slenteren van hole naar hole, met een zuchtende zee in je rug. Aan de Kust kan je op 5 verschillende plaatsen golfen:  De Haan-Wenduine, Knokke-Heist, Oostende, Middelkerke-Westende en Koksijde-Oostduinkerke.
  • Ga op pad met een local. De Belgian Coast Greeters nemen je mee op sleeptouw langs de mooiste en verrassendste plekjes van hun kustgemeente. De ideale manier om op leuke weetjes en unieke verhalen te ontdekken. Je kan een Belgian Coast Greeter gratis boeken (max 6 personen) via www.dekust.be/nl/belgian-coast-greeters.
  • Flaneren langs de zeedijk; da’s actief zijn op een rustige manier. Langs de dijk wandel en verken je de Kust en dat heel ontspannen. En voor je het weet heb je 10 kilometer gestapt… en dan, dan is het tijd voor een terrasje!
  • Geen zin om je fiets mee te verhuizen, maar wel goesting om een fietstocht te maken? Aan de Kust vind je bij tientallen fietsverhuurders moeiteloos je gading. Van eenvoudige trappers tot hippe cruisers en elektronische fietsen.

Is je honger naar de Kust nog niet gestild? Hier vind je meer tips.