48 uur aan de Kust

48uur Beginners

Bestorm de duinen

Overal aan de kust vind je duinen diewachten tot je ze bedwingt. De Hoge Blekker, in het natuurgebied de Doornpanne in Koksijde-Oostduinkerke, is de topper!

 

 

Flaneer door de erfgoedwijken

Dumontwijk, het Zoute, Concessie, Zouavenwijk. Keuze genoeg voor een tochtje door pittoreske wijken aan de Kust.

Haal een frisse neus

Geen plek geschikter om die ziltezeelucht ten volle op te snuiven dan op de staketsels van Nieuwpoort, Blankenberge en Oostende.

 

Waag je op een billenkar

Schudden met de billen en genieten vaneenvoudig geluk, dat garanderen de billenkarren. Solo, met zijn tweetjes of met de hele familie: lachen doe je gegarandeerd.

Bedwing de golven

Volleerde surfer en kiter of eerder voorzichtig beginneling? In de 26 beach- en jachtclubs langs de kust ben je altijd welkom.

 

Ontdek het hinterland

600 kilometer fietsplezier. Dat garandeert het Fietsnetwerk van de Kust. Bovendienkan je al die kilometers knooppuntgewijs met elkaar verbinden.

 

 

Vang garnalen

Met vijftien zijn ze nog, de Oostduinkerkse garnaal-vissers te paard. Ga zeker eens kijken wanneer ze uitrijden om garnalen te vissen.

 

Meer info.

Eet verse Noordzeevis

Aan de kust moet je verse Noordzeevis smullen. Rep je naar een visboetiek of de Oostendse Vistrap voor wat heerlijke verse vis.

 

Ga op pad met een local

In elke kustgemeente nemen enthousiaste vrijwilligers je mee langs hun eigen favoriete plekjes.

 

Meer info.

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF