48 uur aan de Kust

48uur Cultuur

Kunstenaars waren altijd al gefascineerd en betoverd door de zee. De Kust grossiert dan ook in inspirerende en schilderachtige plekjes. Van boten die strepen trekken in de zee en wolkenformaties in de lucht tot boeiende musea en authentieke architectuurpareltjes.

Dag 1

9u - Villa 'Les Zéphyrs'

Cultureel erfgoed ontdek je in Villa Les Zéphyrs en Kusthistories in Middelkerke-Westende.

 

Meer info.

10u - Midnight Love tour

Treed in de voetsporen van de grotesoulzanger en ga op stap met Marvin Gaye. Al kuierend door Oostende ontdek je zijn favoriete plekken.

 

Meer info.

12u - Cultuur in Koksijde

De talloze musea, Navigo, Nationaal Visserijmuseum, Paul Delvauxmuseum, Abdijmuseum Ten Duinen, ’t Krekelhof, Florishof, stillen zeker je culturele honger.

 

Meer info.

13u - Westfront Nieuwpoort

In het nieuwe bezoekerscentrum Westfront Nieuwpoort krijg je het pakkende verhaal van de onderwaterzetting van de regio tijdens Wereldoorlog I geserveerd.

 

Meer info.

15u - Beaufort

Tal van topwerken bleven ook na de vorige Beaufort-edities aan de Kust. Hedendaagse werken die wachten tot je ze ontdekt.

 

Meer info. 

17u - James Ensor

James Ensor bleef Oostende zijn hele leventrouw. Zijn indrukwekkende nalatenschapis te bewonderen is ’s werelds topmusea, maar werd gecreëerd in de Oostendse Vlaanderenstraat.

 

Meer info.

Dag 2

8u - Belle Epoquemuseum

Drie magnifieke villa’s werdensamengevoegd tot het Blankenbergse Belle Epoquecentrum.

 

Meer info.

9u - Kunstgalerijen Knokke-Heist

Het mondaine Knokke-Heist imponeert met maar liefst 60 galerijen.Van eeuwenoude antiek tot eigenzinnige hedendaagse kunst.

11u - Standbeelden

Terwijl je van de ene naar de andere galerij slentert, passeer je ook nog eens meer dan 30 standbeelden in Knokke-Heist.

14u - De Concessie

Struinen door beschermd erfgoed doe je in De Haan. De Concessie, de beschermde belle époque villawijk, charmeert elke voorbijganger.

 

Meer info.

16u - Domein Raversyde

Domein Raversyde in Oostende is een vastewaarde. Je ontdekt er bezienswaardigheden zoals Walraversijde en Museum Atlantikwall temidden de natuur.

 

Meer info.

20u - Staf Versluyscentrum

Cultuur snuif je ook op in het Staf Verluyscentrum in Bredene. Hier geniet je van zowel concerten, tentoonstellingen als films en theater.

 

Meer info.

Ook interessant

  • De Kust is regelmatig in de ban van kunst. Tijdens de kunsttriënnale Beaufort duikt overal aan zee hedendaagse kunst op, met een knipoog naar de zee. Veel werken blijven ook na de triënnale staan. Ontdek het Beeldenpark aan de Kust.
  • De handige Capitoolgids Kust is jouw referentiegids voor de Kust. De ideale reisgezel met een schat aan informatie over alle troeven van de Kustregio en haar belangrijkste bezienswaardigheden. Voorzien van interessante tips en weetjes, handige plattegronden en dwarsdoorsneden en alle topbezienswaardigheden. Te koop bij de boekhandel, de diensten toerisme aan de Kust en via www.dekust.be.

Is je honger naar de Kust nog niet gestild? Hier vind je meer tips.

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF