48 uur genieten aan de Kust

48 uur aan de Kust

48uur Lekker

Om lekker te tafelen moet je naar de Kust. Tal van uitzonderlijke adresjes, van typische bistro’s tot sterrengeweld, verrassen je met lekkers recht uit de zee.

Dag 1

48 uur Kust - garnaalvisser

08u - Garnaalvissers te paard

De garnaalvissers te paard moet je ooit eens aan het werk gezien hebben. Telkens ze gehuld in hun gele jekkers op hun stoere trekpaarden uitrijden is het feest.

 

Meer info.

48 uur Kust - boot

9u - Vissers

Hijs je vroeg uit je bed om de vissers tezien aanmeren. Neem een kijkje in de vissershavens van Zeebrugge, Oostende en Nieuwpoort of ga naar de Oostendse Vistrap.

 

Meer info over de Vismijn in Nieuwpoort en de Vistrap in Oostende.

48 uur Kust - erfgoed met smaak

12u - Erfgoed met smaak

Oostende heeft een rijkverleden, Erfgoed met Smaak.

 

48 uur Peerdevisscher

13u - Authentieke adresjes

De Kust grossiert in authentieke adresjes. Van 't Werftje, een oud visserscafeetje in Zeebrugge, over 'De Peerdevisscher' in Oostduinkerke tot het Kombuis in Oostende.

 

48uur Kust - ijsje

14u - Wafels, boules en ijs

De zee smaakt heerlijk zoet. Nergens anders vind je zoveel fantastische ijssalons, ijskarren, wafeltenten en strandverkopers met onweerstaanbare boules de Berlin.

 

Meer info.

48 uur Kust - vissersboot

15u - Mee met een vissersboot

Heb je zeebenen? Wil je even proeven van het vissersbestaan? Boek een dagje aan boord van een garnalenschuit en ervaar hoe het is om een echte zeebonk te zijn!

 

Meer info.

Dag 2

48uur Kust zee van smaak

10u - Zee van Smaak-routes

In elke kustgemeente heb je een fietstraject dat je langs de beste 'lekkere adressen' loodst. Proeven van lokale specialiteiten en in bewegingblijven: je doet het aan de Kust.

 

Meer info.

48uur Kust - garnaalkroket

12u - Echte Klassiekers

Met de hand bereide garnaalkroketten én tomaat-garnaal, sommige klassiekers zijn zo goed en zitten zo boordevol smaak dat je ze gewoonweg niet kunt negeren.

 

48uur Kust - babelutten

14u - Babelutten

Zin in nog meer zoet? Wat dacht je vande heerlijke Babelutten, een traditioneel streeksnoepje ooit door vissersvrouwen gemaakt?

48uur Kust - terras

16u - Terrasjes

Aan de Kust is terrassen verheven tot een kunst. Pik er ééntje uit, vlij je neer en geniet van een lekker zeegerecht.

 

48 uur Kust - gastronomie

19u - Gastronomische Toppers

Aan onze Kust viert gastronomie hoogtijd. Je vindt hier niet minder dan zeven sterrenrestaurants en talloze vermeldingen in Gault-Millau!

 

Meer info.

Ook interessant

  • Apero-tijd? Waag je dan aan een streekbiertje. Want ook de Kust kan uitpakken met talloze streekbiertjes zoals Pier Kloeffe, Oostends Kleytebier, Oud Mannekensvere en Roste Jeanne. Check zeker het Abdijmuseum Ten Duinen 1138 en geniet er van een lekkere Ten Duinen. Zo’n biertje in combinatie met garnaaltjes is een absolute aanrader.
  • Zelf kokkerellen? In alle badplaatsen tref je verschillende gerenommeerde vishandels waar je lekkere verse vis  en visbereidingen vindt. Genieten begint hier!
  • Ontdek de verhalen van chefs aan de Kust. Hun passie voor hun regio, streekproducten en hun beroep is legendarisch. Hun toeristische tips tonen je de streek zoals je die nog nooit zag.

Is je honger naar de Kust nog niet gestild? Hier vind je meer tips.