48 uur aan de Kust

48uur Met Kinderen

Elk kind komt graag naar de Kust. Niet alleen het strand en de zee kunnen het jonge geweld bekoren, aan de Kust is altijd wel iets te ontdekken en te beleven.

Dag 1

10u - Visserijmuseum Navigo

In het Navigo Nationaal Visserijmuseum ontdek je de wereld van de visserij aan de Kust.

 

Meer info.

12u - Amfibieboot

Met de amfibieboot in De Panne en Koksijde ben je het ene moment nog op het strand aan het rijden om meteen daarna de Noordzee op te varen.

 

Meer info.

13u - Kinderboerderijen

Wil je even de kustdrukte achter je laten, ga dan herbronnen op een van de vele kinderboerderijen.  

 

Meer info.

14u - Plopsaland

Even genoeg van zand en schelpjes? Wat dacht je van een dagje Plopsaland? Wedden dat je kinderen meer durven dan jij? Wil je het liever wat natter? Beleef dan waterplezier in het waterpark Plopsaqua!

 

Meer info over Plopsaland.

Meer info over Plopsaqua.

14u - Sunparks

Eerder zin in een frisse duik? In Sunparks Oostduinkerke en De Haan geniet je van het indoor speeldorp en die onstuimige Aquafun.

 

Sunparks De Haan
Sunparks Oostduinkerke

17u - Plezier aan zee

Bouw een zandkasteel of verkoop papieren bloemen. Heb je een visnetje? Ga dan in de branding op zoek naar garnaaltjes. Strandplezier in overvloed dus.

 

Dag 2

10u - Seafront

Breng een bezoekje aan Seafront en ontdek de geheimen van de zee.

 

Meer info.

11u - Velodroom Blankenberge

Waag je aan een ritje op de Lustige Velodroom in Blankenberge. Al sinds 1933 kun je hier fietsen op 70 komische fietsen.

 

Meer info.

12u - Potinière

La Potinière is de groene long van de Concessie in De Haan. Een park middenin die heerlijke historische wijk, uitgerust met een minigolf, speelplein en cafetaria.

 

Meer info.

13u - Go-cart

Een bezoek aan zee is niet compleet zonder een ritje op een go-cart of billenkar.

 

15u - Havenrondvaart

Scheep in voor een havenrondvaart, spannend, avontuurlijk en iets wat je met je kroost wil delen.

 

Meer info.

16u30 - Reigershof Klemskerke

Het Reigershof in Klemskerke (De Haan - Wenduine) vertelt je alles over hoe geitenkaas gemaakt wordt.

18u - Lakeside Paradise

Lakeside Paradise moet zowat de coolste kustplek voor kids zijn. Je kunt er windsurfen, zeilen, kajakken en over het wat vliegen met de waterski- en wakeboard kabelbaan.

 

Meer info.

Ook interessant

  • Minigolfterreinen vind je overal aan de Kust. Maak er een kleine competitie van om de spanning er in te houden.
  • Hou je ook van Jommeke, Kiekeboe, Suske&Wiske? Je komt die striphelden allemaal tegen op de zeedijk in Middelkerke. Of zoek je ze liever in een doolhof? Ook dat kan elke zomer in Middelkerke. In Koksijde-Oostduinkerke moet je in huisje Nys-Vermote zijn. Je vindt er authentiek werk van Jommeke-auteur Jef Nys en zijn kleindochter. Jommeke neemt je persoonlijk mee doorheen de geschiedenis.
  • De strandclubs zijn de plek bij uitstek om even halt te houden en op het terras te genieten van wat lekker of iets fris. Of ga je liever meteen actief het strand en de golven ontdekken.
  • Citygame Rosalie in De Panne laat je de charmante en verkeersluwe Dumontwijk ontdekken. Een iPad zetten kinderen van 8 tot 14 jaar op het goede spoor.
  • Download je gratis Kustpas op www.kustpas.be en geniet zo van tal van kortingen en voordelen bij diverse attracties aan de Kust.

Is je honger naar de Kust nog niet gestild? Hier vind je meer tips.

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF