48 uur aan de Kust

48uur tijdens elk seizoen

Een stevige wandeling of flaneren met zicht op zee? Wat je ook kiest, de Kust is een echt wandelparadijs. En ook fietsers halen hier hun hart op. Vergeet niet om ook eens het strand of de zee op te gaan en te ontdekken hoe intens je die elementen kunt beleven.

Lente

8u30 - Hoge Blekker

De Hoge Blekker is met zijn 33 meter de hoogste duin aan onze Kust. Deze blikvanger ligt te 'blinken' in natuurgebied Doornpanne in Koksijde-Oostduinkerke.

 

Meer info.

10u - Raversyde

In domein Raversyde in Oostende liggen musa Anno 1465 en Atlantikwall te midden van de natuur te wachten op jouw bezoek.

 

Meer info.

12u - Zee van smaak-routes

De Zee van Smaak-routes tonen je de lekkerste plekjes aan de Kust. Adresjes waar je uitgebreid kan proeven van hoeve- en streekproducten.

 

Meer info.

14u - Het Zwin

Het Zwin is een van de oudste natuurreservaten van België en een heuse klassieker.

 

Meer info.

16u - Apero-tijd

Apero-tijd? Waag je aan een speciaal biertje. De Kust kan uitpakken met talloze streekbiertjes zoals Pier Kloeffe, Kleytebier, Oud Mannekensvere en Roste Jeanne.

 

Meer info.

17u - Dumontwijk

Neem je tijd om de pittoreske Dumontwijk van De Panne te ontdekken, een niet-te-missen staaltje architectuur.

 

Meer info.

Zomer

8u - Garnaalvissers te paard

De garnaalvissers te paard moet je ooit eens aan het werk gezien hebben. Als ze op hun stoere trekpaarden uitrijden om garnalen te vissen is het feest!

 

Meer info.

9u30 - Kustwandelroute

De Kustwandelroute neemt je mee van De Panne tot Knokke-Heist. De knooppunten tonen je de weg langs strand, duinen, slikken en schorren, en mooie badplaatsen.

 

Meer info.

13u - Terrassen

Aan de Kust is terrassen verheven tot een kunst. Pik er ééntje uit, vlij je neer en geniet van een lekker zeegerecht.

14u - Strandplezier

Bouw een zandkasteel of verkoop papieren bloemen. Heb je een visnetje? Ga dan in de branding op zoek naar garnaaltjes. Strandplezier in overvloed!

18u - Zonsondergang

Even verpozen na een heerlijke dag aan zee? Nestel je op op een terras of op één van de zitbanken van Schöning en droom weg terwijl de zon zachtjes in de zee zakt.

Herfst

9u - Villa 'Les Zéphyrs'

Cultureel erfgoed ontdek je in Villa Les Zéphyrs en Kusthistories in Middelkerke-Westende.

 

Meer info.

10u - Beeldenpark beaufort

Tal van topwerken bleven ook na de vorige Beaufort-edities aan de Kust. Monumentale hedendaagse werken die wachten tot je ze ontdekt.

 

Meer info.

12u - Authentieke adresjes

De Kust grossiert in authentieke adresjes. Van een oud visserscafeetje - 't Werftje - in Zeebrugge over De Peerdevisscher in Oostduinkerke tot het Kombuis in Oostende.

13u - Sunparks

Strooien de weergoden roet in het eten? In Sunparks Oostduinkerke en De Haan geniet je met hele gezin van het indoor speeldorp en die onstuimige Aquafun.

 

Meer info.

16u - Staketsels

Even de zee op en uitwaaien. Je hoeft er niet meteen het water voor op. Bedwing de staketsels in Nieuwpoort, Oostende en Blankenberge en snuif er de zilte zeelucht op.

 

17u - Staf Versluyscentrum

Cultuur snuif je ook op in het Staf Versluys centrum in Bredene. Hier geniet je van zowel concerten, tentoonstellingen als films en theater.

 

Meer info.

Winter

10u - Navigo Visserijmuseum

In het Navigo Nationaal Visserijmuseum ontdek je de wereld van de visserij aan de Kust.

 

Meer info.

12u - Wandelen op de zeedijk

Wandelen op de zeedijk; da’s actief zijn op een rustige manier. Langs de dijk wandelen verken je de Kust en dat heel ontspannen.

 

13u - Westfront Nieuwpoort

In het nieuwe bezoekerscentrum Westfront in Nieuwpoort krijg je het verhaal van de onderwaterzetting tijdens Wereldoorlog I geserveerd.

 

Meer info.

15u - Uitkerkse Polder

Prachtige pleister- en broedplaats voor vogels. In de winter vormen de baltsende weidevogels een indrukwekkend schouwspel vanuit de kijkhutten.

 

Meer info.

16u30 - Galeries in Knokke-Heist

Mondain, werelds en kunstzinnig. Knokke-Heist ten voeten uit. Wil jewat kunst opsnuiven, plan dan een dagje galeriebezoeken.

19u - Topgastronomie

Om je aan de Kust echt culinair te laten verwennen, hoef je niet lang te zoeken. Je vindt hier maar liefst acht sterrenrestaurants.

 

Meer info.

Is je honger naar de Kust nog niet gestild? Hier vind je meer tips.

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF