27e Sculpture Link Knokke-Heist

Tentoonstelling
Knokke-Heist

EEN FRAPPANTE 27STE SCULPTURE LINK KNOKKE-HEIST 2020
Antoine Leclercq speelt met de dualiteit tussen de massieve kant van de brute materie, (in dit geval Cortenstaal), en de onverwachte flexibiliteit van de beeldende kunst van het smeedwerk. Een belangrijk aspect van het Cortenstaal is dat het een zelfgepatineerd staal is met een geforceerde oppervlakte corrosie dat vaak buitenshuis wordt gebruikt vanwege zijn prachtige roestkleurige patina en zijn weerstand tegen de weersomstandigheden. Gepassioneerd door tuinen en grote open ruimtes, behoort Antoine tot een verfijnde school die elke vorm van onnodige versieringen de rug toekeert.
De kunstenaar geeft de voorkeur aan eenvoudige essentiële vormen, met de wens een bepaalde visie te onthullen van de pure, bijna heilige schoonheid van de objecten.
Geïnspireerd door de natuur neigen zijn werken naar abstractie, terwijl ze vertrouwd, sensueel, en organisch blijven. De bewegende sculpturen sieren onze tuinen, als heel mooie leestekens, een puntje op de “i”, een ornament rond de hals van een mooie vrouw. Ze zorgen voor een hernieuwd perspectief van een plaats of een ruimte en nemen deel aan een subtiele dialoog met hun omgeving.

De wandeling (of fietstocht) loopt over de zeedijk vanuit Het Zoute richting Heist-West en eindigt aan het CC Scharpoord, waar van 8 t.e.m. 16 augustus de 45ste editie van Art Nocturne Knocke plaatsvindt.

Meer informatie: www.sculpturelink.be

Contact

Adres: 
Zeedijk - Scharpoord Park
Groenplein
8300 Knokke-Heist

Openingsinformatie

Openingsperiode:
16/06/2020 tot 16/08/2020
  • maandag van 00:00 tot 23:59
  • dinsdag van 00:00 tot 23:59
  • woensdag van 00:00 tot 23:59
  • donderdag van 00:00 tot 23:59
  • vrijdag van 00:00 tot 23:59
  • zaterdag van 00:00 tot 23:59
  • zondag van 00:00 tot 23:59

Prijsinformatie

Prijs:
Gratis
Extra prijsinformatie: 
Gratis

Op de kaart

Doen

Fietsen

Wandelen

Varen

Paardrijden

Toeren

Andere

Eten en drinken

Slapen

Praktische info

Kies een categorie aan de linkerkant om de kaart te gebruiken.
Terug omhoog Terug omhoog

Door de coronacris kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF