Bouwen voor de eeuwigheid

Tentoonstelling
Koksijde

In deze expo spit het museum de bouwgeschiedenis van de Duinenabdij uit! We gaan op zoek naar de sporen van de bouwabten en de vele ambachtslui. Door hun betrokkenheid en hun geloof in een wereldbeeld, hebben ze bergen verzet. Daarbij stelden ze zich ook aan enorme risico’s bloot. Hoewel hun verhaal ook voor grote delen verborgen blijft in de mist van de geschiedenis, is één ding wel duidelijk. De abdijgemeenschap van Ten Duinen had een doel: ‘bouwen voor de eeuwigheid’! Na je bezoek aan deze expo zal je versteld staan van hoe dicht het middeleeuwse bouwbedrijf bij het hedendaagse aanleunt.

Ontdek ook de maquettekunst die zal getoond worden. Een van de hoogtepunten voor families in deze expo wordt zonder meer de abdij in ... LEGO® blokjes! De artiesten van Amazings zullen jong en oud hiermee verrassen. Kunstenaar Rob Buelens toont je in deze tentoonstelling een collectie van zijn intrigerende maquettes. Je ziet hoe minuscule mannetjes aan vindingrijke constructies werken. Vanuit een ander perspectief kijk je naar 'mensen' die met een zelfde gedrevenheid dezelfde dromen en doelstellingen najagen.

Het bezoek aan de expo is inbegrepen in de prijs van je museumticket. Gezinnen: ontdek het plezante belevingsboekje, gemaakt in samenwerking met de Westhoekacademie! Meer info & een overzicht van de randactiviteiten: www.tenduinen.be.

Contact

Adres: 
Abdijmuseum Ten Duinen
Koninklijke Prinslaan 2
8670 Koksijde

Openingsinformatie

Openingsperiode:
22/06/2019 tot 05/01/2020
  • dinsdag van 10:00 tot 18:00
  • woensdag van 10:00 tot 18:00
  • donderdag van 10:00 tot 18:00
  • vrijdag van 10:00 tot 18:00
  • zaterdag van 14:00 tot 18:00
  • zondag van 14:00 tot 18:00

Prijsinformatie

Prijs:
Geen prijs info

Op de kaart

Doen

Fietsen

Wandelen

Varen

Paardrijden

Toeren

Andere

Eten en drinken

Slapen

Praktische info

Kies een categorie aan de linkerkant om de kaart te gebruiken.
Terug omhoog Terug omhoog