Comitee Mu.ZEE 2.0 stelt voor : Enter #9: Trapped in the Dream of the Other. Revital Cohen & Tuur Van Balen

Tentoonstelling
Oostende

‘Trapped in the Dream of the Other’ is een tentoonstelling die zich centreert rond de gelijknamige video uit 2017. Revital Cohen en Tuur Van Balen staken vuurwerk af in een coltanmijn in het oosten van DR Congo. Ze importeerden het materiaal uit het epicentrum van China’s vuurwerkindustrie en keerden op die manier een bestaande handelsroute voor mineralen en buskruit om. De totale desoriëntatie die ze hierdoor creëerden gaat ver voorbij de economische logica. Het kunstenaarsduo doet onderzoek naar de exploitatie van de Aarde en kijkt zowel naar het koloniaal verleden als naar het kapitalistisch heden. De tentoonstelling navigeert doorheen een realiteit waarin natuurlijke bronnen worden ontgonnen in DR Congo om elders technologische verlangens in te willigen en verkent de manieren waarop we allemaal verbonden zijn aan de exploitatie van deze regio.

Gesloten op maandag en woensdag.

Contact

Adres: 
Mu.ZEE
Romestraat 11
8400 Oostende
E-mail: 

Openingsinformatie

Wanneer:
  • 24/11/2018 om 00:00 tot 24/03/2019 om 00:00
    Aan agenda toevoegen 24/11/2018 00:00 24/03/2019 00:00 Europe/Brussels Comitee Mu.ZEE 2.0 stelt voor : Enter #9: Trapped in the Dream of the Other. Revital Cohen & Tuur Van Balen

    ‘Trapped in the Dream of the Other’ is een tentoonstelling die zich centreert rond de gelijknamige video uit 2017. Revital Cohen en Tuur Van Balen staken vuurwerk af in een coltanmijn in het oosten van DR Congo. Ze importeerden het materiaal uit het epicentrum van China’s vuurwerkindustrie en keerden op die manier een bestaande handelsroute voor mineralen en buskruit om. De totale desoriëntatie die ze hierdoor creëerden gaat ver voorbij de economische logica.

    Romestraat 11, 8400 Oostende DD/MM/YYYY

Prijsinformatie

Prijs:
Betalend
Prijs: 
€12,00
Extra prijsinformatie: 
Basistarief: 12,00 €

Op de kaart

Doen

Fietsen

Wandelen

Varen

Paardrijden

Toeren

Andere

Eten en drinken

Slapen

Praktische info

Kies een categorie aan de linkerkant om de kaart te gebruiken.
Terug omhoog Terug omhoog