Fototentoonstelling: het jaar van stadsfotograaf Jan Van der Borght

Tentoonstelling
Oostende

Eind 2019 benoemde Oostende Jan Van der Borght als de allereerste stadsfotograaf. Hij kreeg de vraag om een jaar lang de stad in beeld te brengen, onder de vorm van opdrachten en vrij werk. 2020 was een zeer ongewoon jaar, maar toch is de stadsfotograaf van 2020 erin geslaagd om de foto’s typisch Oostende te laten uitstralen. In de tentoonstelling ziet je het resultaat, van zijn jaar als stadsfotograaf. Als kijker voel je de evolutie die hij heeft doorgemaakt. Zowel in zijn straatfotografie als de opdrachten die hij kreeg van de Stad, zie je telkens hetzelfde thema opduiken: het ongewone in het gewone zien.Stadsfotograaf Jan Van der BorghtJan Van der Borght is al even aan de slag in een commerciële functie in de automobielsector. Hij kan ook terugblikken op een lange ervaring als galeriehouder en kunstliefhebber in Antwerpen. Hij leerde de Stad aan Zee kennen door zijn geliefde te volgen. Hij verloor niet alleen zijn hart aan haar, ook de stad zelf werd zijn muze. Zijn passie voor fotografie flakkerde op, bij het zien van een vakantiefoto, die zijn stiefdochter in Frankrijk had gemaakt. Hij besloot avondonderwijs te gaan volgen, en verslond alle lectuur rond fotografie tot in de late avonduren. Hij wist zichzelf een bijzondere manier van ‘zien’ aan te meten, beïnvloed door diverse fotografen, zoals Filip Claus, die ondertussen een vriend is geworden.Praktische informatie:Van 8 december 2020 tot en met 2 februari 2021Vrij te bezichtigen in de Nieuwe Gaanderijen in Oostende.

Contact

Adres: 
Nieuwe Gaanderijen
Koning Boudewijnpromenade z/n
8400 Oostende

Openingsinformatie

Wanneer:
  • 09/12/2020 om 00:00 tot 03/02/2021 om 00:00
    Aan agenda toevoegen 09/12/2020 00:00 03/02/2021 00:00 Europe/Brussels Fototentoonstelling: het jaar van stadsfotograaf Jan Van der Borght

    Eind 2019 benoemde Oostende Jan Van der Borght als de allereerste stadsfotograaf. Hij kreeg de vraag om een jaar lang de stad in beeld te brengen, onder de vorm van opdrachten en vrij werk. 2020 was een zeer ongewoon jaar, maar toch is de stadsfotograaf van 2020 erin geslaagd om de foto’s typisch Oostende te laten uitstralen. In de tentoonstelling ziet je het resultaat, van zijn jaar als stadsfotograaf. Als kijker voel je de evolutie die hij heeft doorgemaakt.

    Koning Boudewijnpromenade z/n, 8400 Oostende DD/MM/YYYY

Prijsinformatie

Prijs:
Gratis

Op de kaart

Doen

Fietsen

Wandelen

Varen

Paardrijden

Toeren

Andere

Eten en drinken

Slapen

Praktische info

Kies een categorie aan de linkerkant om de kaart te gebruiken.
Terug omhoog Terug omhoog

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF