Lezing: De Atlantikwall en het 15e Leger

Blankenberge

Op 9 september is het precies 75 jaar geleden dat Blankenberge door de Canadese Manitoba Dragoons onder leiding van luitenant Eric James werd bevrijd. Daarmee kwam een einde aan vier jaar Duitse bezetting. Lokaal Bestuur Blankenberge laat deze bijzondere herdenkingsverjaardag niet zomaar voorbijgaan en werkte onder de noemer 75 jaar bevrijding van Blankenberge een drieledig herdenkingsprogramma uit. Verwacht je aan een herdenkingsplechtigheid, een lezingenreeks én een expo!Op woensdag 4 december 2019 geeft Werner Brouwers een rijkelijk geïllustreerde uiteenzetting over deze aaneenschakeling van kustbatterijen, versterkingen en verdedigingsbunkers die Hitler na de mislukte geallieerde Raid op Dieppe (augustus 1942) liet optrekken van Noorwegen tot aan de Frans-Spaanse grens. Ook de Duitse fortificaties en stellingen in onze stad en het Duitse 15e Leger (15. Armee), de eenheid van de Wehrmacht die instond voor de verdediging van de Atlantikwall, worden uitvoerig toegelicht.Vooraf inschrijven is verplicht!

Contact

Adres: 
Aula van de Bibliotheek
Onderwijsstraat 17
8370 Blankenberge

Openingsinformatie

Wanneer:
  • 04/12/2019 om 20:00 tot 04/12/2019 om 22:00
    Aan agenda toevoegen 04/12/2019 20:00 04/12/2019 22:00 Europe/Brussels Lezing: De Atlantikwall en het 15e Leger

    Op 9 september is het precies 75 jaar geleden dat Blankenberge door de Canadese Manitoba Dragoons onder leiding van luitenant Eric James werd bevrijd. Daarmee kwam een einde aan vier jaar Duitse bezetting. Lokaal Bestuur Blankenberge laat deze bijzondere herdenkingsverjaardag niet zomaar voorbijgaan en werkte onder de noemer 75 jaar bevrijding van Blankenberge een drieledig herdenkingsprogramma uit.

    Onderwijsstraat 17, 8370 Blankenberge DD/MM/YYYY

Prijsinformatie

Prijs:
Geen prijs info

Op de kaart

Doen

Fietsen

Wandelen

Varen

Paardrijden

Toeren

Andere

Eten en drinken

Slapen

Praktische info

Kies een categorie aan de linkerkant om de kaart te gebruiken.
Terug omhoog Terug omhoog

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF