Doen

Blogster Anne Cornut van Mama Van Vijf vertelt

Blogster Anne Cornut van maisonlash.be

Mama van vijf

Ik ben nogal rechttoe, rechtaan☺

Ik ben een 33-jarige mama van vijf kids tussen de 7 en 12 jaar oud die elke dag een poging waagt om alle ballen in de lucht te houden. Naast mijn mama-, echtgenote-, vriendin-, collega-, huishoudster-, dochter-, en zussenrol ben ik vooral mezelf. Met een stevige dosis zelfrelativering en humor geef ik jullie een kleine inkijk in dat kleurrijke drukke leventje dat ik voor geen geld van de wereld meer zou kunnen missen. Enjoy :-)

En toen gingen we op weekend naar Middelkerke...

Toerist in eigen land, wij kunnen daar wat van :-) Deze keer waren we te gast in Middelkerke, of beter gezegd in Westende. Maar het weekendje had wel een onverwachte wending. We hadden namelijk niet ingecalculeerd dat we de plaatselijke spoed ook gingen gaan bezoeken. En dankzij Tobias, die ons vergezelde om foto's te maken is alles zelf mooi op beeld gezet geweest. Een gebroken voet en een gips, als extra cadeautje kan het wel tellen

Maar dus Middelkerke. Wat ik niet wist is dat het de stripgemeente bij uitstek is. En dat er best wat kunstwerken te bewonderen zijn in het kader van Beaufort 2018. We huurden daarom fietsen en genoten van het zonnetje en de vrijheid om net een groter stukje van de omgeving te kunnen ontdekken. Met de handige fietsknooppunten app slaagden we erin om dat te doen zonder verloren te rijden. Maar aangezien een trampoline accidentje onze plannen doorkruiste was onze toer net iets sneller gedaan dan gepland maar dat weerhield er on niet van om toch te genieten van wafels en pannenkoeken op de dijk. 

Slapen deden we op Kompas Camping in Westende, in Comfort Lodges op wandelafstand van het strand. Ideaal! Al hadden wij wel twee huisjes nodig om iedereen comfortabel te kunnen leggen.

Meer weten over Kompas Camping Westende

Hieronder alvast onze adresjes voor Middelkerke en omstreken.

Mama Van Vijf Beaufort Navigator
Beaufort 2018

Dit jaar staan er 2 kunstwerken van Beaufort in Middelkerke-Westende. Je kan ze allebei vinden op het strand van Middelkerke. 

The Navigator Monument van Simon Dybbroe Møller

Holy Land van Kader Attia

Fietsverhuur Joli Sport 

Ligt op 500 meter van Kompas Camping waar wij logeerden. Wij betaalden 10 euro om 4 uur een fiets te huren. Meer info vind je hier.

Fietstocht door Middelkerke en Westende

De fietstocht met zeezicht en door de natuur is 25 km lang en je ontdekt er de culturele hoogtepunten van Middelkerke, zoals De Rotonde, restanten van het Beaufort beeldenpark, de stripfiguren en het mooie casino. Maar je verliest ook de groene omgeving rond Middelkerke nooit uit het oog. Met passages langs de zeedijk, de Warandetuinen en Raversyde. De knooppunten zijn 81 – 60 – 80 – 52 – 77 – 75 – 16 – 59 – 19 – 2 – 12 – 81. Knooppunt 81 is ook het dichtste knooppunt bij de camping/fietsenverhuur. 

Meer weten over Beaufort 2018

Mama Van Vijf Kompas Camping Westende
Kompas Camping 

Wij logeerden in 2 praktische comfort lodges voorzien van alle comfort. Ideaal gelegen want op wandelafstand van het strand. Je wordt verwelkomt met een doosje babelutten. 

Beachbars

Als je zoveel geluk hebt met het weer als wij dan zijn beachbars een zeer goed idee. Er zijn acht strandbars in Middelkerke en Westende. Van de paasvakantie tot half oktober kan je genieten van een cocktail met je voeten in het zand. Op deze site zie je waar de beachbars liggen.

Stripstandbeelden

Verspreid over de lengte van de zeedijk in Middelkerke kom je wel een dozijn bronzen stripfiguren tegen, zoals Jommeke en Flip, Marcel Kiekeboe en Lucky Luke. Middelkerke is dé stripgemeente van België! Naast de beelden kan je ook nog stripmuren zien, bijvoorbeeld de stripmuur van Robbedoes en Kwabbernoot (adres: De Calidris, Strandlaan 1, 8434 Westende), de stripmuur van Lucky Luke (adres: Centrum De Branding, Populierlaan 35, 8430 Middelkerke) en de stripmuur van Nero & co (adres: Watervlietstraat, 8430 Middelkerke).

Meer weten over Kompas Camping

Mama Van Vijf I Can Hear It Westende
Voorbije edities van Beaufort

Uit de voorbije edities van Beaufort bleven verschillende kunstwerken staan op hun oorspronkelijke locatie of kregen een nieuwe plek. Deze werken kun je nog steeds ontdekken per fiets, te voet of met de tram. In Middelkerke-Westende kan je nog 3 verschillende kunstwerken tegenkomen: Caterpillar 5bis (2003), I can hear it (2012) en Olnetop (2012). Op deze site kan je alle permanente beelden vinden per gemeente.

Brasserie Exotic

Hier werden de kinderen met open armen ontvangen en konden wij op ons gemak genieten van de traditionele brasseriekeuken. Ideaal om de dag mee af te sluiten. Brasserie Exotic heeft ook het Q-label.

Tearoom 't Bretoentje

Tearoom 't Bretoentje ligt heel centraal op de zeedijk en beschikt over een gezellig terras. Wij smikkelden er lekkere pannenkoeken en wafels op het terras. En werden niet buitengekeken ook al waren we er met een hele hoop kinderen.

Kinderboerderij Lettenhof

Kinderboerderij Lettenhof is niet zomaar een boerderij. Maar een echte 'ambachtelijke boerderij'. Hun 'missie' is om iedere bezoeker wat bij te brengen over het ambachtelijke boerderij leven. In de smederij kan je het smeden op traditionele manier ervaren en op de boerderij kan je de prachtige Belgische boerenpaarden bewonderen en zelf een ritje mee maken of ravotten in onze buitenspeeltuin.

Meer weten over Brasserie Exotic

Meer weten over 't Bretoentje

Nog meer foto's van Mama Van Vijf

NOG MEER BLOGVERHALEN

Ontdek nog meer kustavonturen en blogverhalen! Laat je vooral inspireren...

Met de steun van:

Logo Impulsprogramma Kust

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF