Een dagje op verkenning in Knokke-Heist

Knokke-Heist
Foto arrangementen Een wandeling van chic naar volks

10 uur: Start de dag aan het gerenommeerde Albertplein, of 'place m'as-tu-vu' zoals in de volksmond gezegd wordt. Op het midden van de plein kan je het kunstbeeld 'De Dichter' van de Russische beeldhouwer Ossip Zadkine bezichtigen. Op en naast het plein zie je de beau monde met hun vele shopping bags paraderen.

 

10.30 uur: De gids maakt je wegwijs in de binnenzak van het Zoute. Deze karakteristieke buurt werd destijds uitgetekend door de Duitse urbanist Stübben. De huidige villawijk Het Zoute wordt nog steeds gekenmerkt door een aantal uitgangspunten van Stübben: veel groen, huizen gebaseerd op de Vlaamse hoevestijl (witgeschilderde muren, rode of rieten daken, ...), een hiërarchie van wegen (brede en rechte wegen t.o.v. kleine kronkelende paden) en behoud van de natuurlijke niveauverschillen.

 

13 uur: Mogelijkheid tot lunch in het centrum van de badstad.

 

14.30 uur: Een bustocht met eigen bus/gehuurde bus doorheen de polders onder leiding van een gids, met een bezoek aan Sincfala, Museum van de Zwinstreek en kennismaking met het polderdorp Ramskapelle.

 

16.30 uur: Sluit de dag af met een drankje in een typisch café uit de buurt.

 

Thema: 
Erfgoed
Periode: 
Datum op aanvraag
Aantal personen: 
Aantal op aanvraag
Prijs: 
Op te vragen via mice@knokke-heist.be

Contact

Toerisme Knokke-Heist - kantoor Knokke

Toerisme Knokke-Heist - kantoor Knokke
Zeedijk-Knokke 660
8300 Knokke
Lees meer

Arrangementen

Toon grote kaart

Door de coronacris kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF