Natuur op zijn best in Knokke-Heist

Knokke-Heist
Foto Arrangement Ijshoeve

Geleid bezoek aan de Zwinduinen, bezoek aan de Zoete Polder en een lekker huisgemaakt ijsje in hoeve Hazegras

9 uur: We starten de dag op het Oosthoekplein voor een briefing van de gids. Eventueel met een heerlijk kopje koffie. Zo zijn we allen klaar om de Zwinduinen in te trekken.

10 uur: Geleid bezoek door het Vlaams natuurreservaat 'de Zwinduinen'. Onder begeleiding van een deskundige gids doorkruis je het volledige duingebied van zuid naar noord. Je maakt er kennis met de gevarieerde fauna en flora van de diverse duinbiotopen. Misschien kom je oog in oog te staan met de grote grazers van het duin, zoals Konikspaarden, Schotse hooglanders en duingeiten.

12.30 uur: Lunch in de buurt van het Oosthoekplein of in het Zwin zelf.

14 uur: Maak je veters vast voor een fikse wandeling naar de 'Zoete Polder'. Bart en Kathleen Lanckriet zijn sinds 15 jaar de enthousiaste uitbaters van dit bedrijf met akkerbouw, kersenboomgaard en paardenstalling. Zij verwerken hun eigen fruitoogst en verkopen in hun gezellig winkeltje fruitbier, confituur, fruitsap en honing. Je wordt rondgeleid rond het bedrijf met een polderwandeling. Ontdek zo de geschiedenis van de vruchtbare polders en het aansluitende Zwin.

16.30 uur: We sluiten de dag af met een huisgemaakt ijsje in Hoeve Hazegras.

 

Thema: 
Bedrijfsbezoek
Periode: 
Datum op aanvraag
Aantal personen: 
Aantal op aanvraag
Prijs: 
Op te vragen via mice@knokke-heist.be

Contact

Toerisme Knokke-Heist - kantoor Knokke

Toerisme Knokke-Heist - kantoor Knokke
Zeedijk-Knokke 660
8300 Knokke
Lees meer

Arrangementen

Toon grote kaart

Door de coronacris kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF