Belgian Coast Greeters

Ontmoet en boek

Ontdek op deze pagina's onze Belgian Coast Greeters. Deze vrijwilligers tonen je met plezier een reeks verrassende en leuke plekjes in hun favoriete kustgemeente! Ga kijken met welke Greeter je op stap wil (de kustgemeente staat in het vet) en maak een afspraak. De Greeter neemt zo snel mogelijk contact met je op wanneer deze beschikbaar is. Is dat niet het geval (bv. bij vakantie) kan je uiteraard bij een andere Greeter aankloppen. Leg dus zo vroeg mogelijk je afspraak vast!

Alle afspraken verlopen rechtstreeks via onderstaande Greeters. Toch nog een vraag of opmerking?
Contacteer ons via info@dekust.be


De Panne     Koksijde-Oostduinkerke     Middelkerke-Westende     Oostende  
Bredene     De Haan-Wenduine     Blankenberge     Knokke-Heist

De Panne
 

Bernard Staelens

Bernard loodst je met een boeiend verhaal én een streepje humor door De Panne. Je ontdekt er het patrimonium en de (volks)-geschiedenis van de stad die ooit 'hoofdstad van België' was.

Talen: Nederlands, Frans, Duits en Engels.

 

Mail Bernard

 

Koksijde-Oostduinkerke

Linda Ticket

Als kleindochter van een ijslandvaarder leeft Linda op het ritme van de zee in Koksijde-Oostduinkerke. Ze voert je mee naar verborgen plekjes langs een tijdreis waar natuur, geschiedenis, architectuur en het vroege toerisme een hoofdrol spelen.

Talen: Nederlands, Frans en Engels.

 

Mail Linda

 

Luc Sesier

De familie van Luc heeft een unieke band met Koksijde-Oostduinkerke. Ze wonen er al sinds de 18de eeuw. Die boeiende familiegeschiedenis vormt een rode draad doorheen een aangename trot met Luc doorheen de kustgemeente. Hij doet liefst een bezoek per fiets of ... met de billenkar?

Talen: Nederlands, Frans, Engels, Duits.

 

Mail Luc

 

Michel Pierart

Michel deelt graag zijn passie voor historisch  erfgoed en geschiedenis van Koksijde-Oostduinkerke. Vraag hem zeker eens naar de mooie Senegalese wijk met duinhuizen in cottage-stijl (Michel is architect van opleiding), de twee militaire begraafplaatsen in Koksijde en het museum Westfront Nieuwpoort waarmee hij samenwerkt en waar hij gids is.

Talen: Frans

 

Mail Michel

 

Middelkerke-Westende
 

Diane Coemans

Diane is Belgian Coast Greeter in Middelkerke-Westende. Ze begeleidt je te voet of per fiets doorheen de mooiste plekken qua natuur en cultuur in haar woonplaats. Tijdens de tocht krijg je een nostalgisch beeld op de vakanties van toen én nu  ... Genieten!

Talen: Nederlands.

 

Mail Diane

Marianne Deschacht

Dat er in Middelkerke-Westende veel meer te beleven valt dan zand en zee, staat als een paal boven water. Als geboren Middelkerkenaar toont Marianne je graag verrassende plekjes en vertelt ze volksverhalen die gewone bezoekers vaak ontgaan.

Talen: Nederlands, Frans.

 

Mail Marianne

 

Oostende

Dirk Depetter

Dirk leerde als kleuter lopen op het strand van Oostende en keerde na 55 jaar terug. Hij toont je de verborgen pareltjes van Oostende of Bredene. Te voet of per fiets verlaat je met Dirk de platgetreden paden. Duur en inhoud van de tocht bepaal je samen met Dirk.

Talen: Nederlands, Frans, Engels, Duits, Spaans.

 

Mail Dirk

Erik De Decker

Erik is een geboren en getogen Oostendenaar. Hij neemt je graag op sleeptouw langs plekjes die niet vermeld zijn in de reisgidsen. Met Erik belééf je Oostende. En als kers op de taart leert hij je misschien ook garnalen pellen en proeven van een 'Keyte' of een 'totje'!

Talen: Nederlands, Frans, Engels.

 

Mail Erik

Fabienne Segaert

Fabienne heeft een hart voor Oostende en Mariakerke. Ze houdt van cultuur, natuur en gastronomie en stippelt zonder twijfel een tochtje uit die je naar de mooiste hoekjes van Oostende en wijde omgeving brengt.

Talen: Nederlands en Engels.

 

Mail Fabienne

Linda Chiroli

Over de 'Stad aan Zee', Oostende, valt veel te vertellen, dat weet zeilster Linda maar al te goed. Een van haar favoriete plekken is Oosteroever met De Lange Nelle, de Maritieme Site, de vismijn, Fort Napoleon ... maar ze toont je in Oostende nog veel meer bezienswaardigheden!

Talen: Nederlands, Frans, Engels, (Duits)

 

Mail Linda

Marinette Vande Vyvere

Oostende leeft, en dat merk je tijdens een bezoek aan de stad met Marinette. De herwaardering van de Belle Epoque-wijk, de nieuwe culturele initiatieven in de binnenstad en het leven op Oostende Oosteroever passeren de revue tijdens een bezoek te voet of met de kusttram.

Talen: Nederlands, Frans, Engels, (Spaans).

 

Mail Marinette

Miguel Vandenbouhede

Miguel loodst je met plezier in en rond zijn thuisstad, Oostende. En hij verliest nooit de lokale gastronomie uit het oog. Miguel laat je bijvoorbeeld graag kennis maken met het dorpje Stene op de rand van Oostende. Een pittoreske plek in het groen waar je lekker kan eten!

Talen: Nederlands, Engels.

 

Mail Miguel

Patrick Wallaeys

Patrick is een echte Oostendenaar van geboorte. Hij geeft graag een frisse rondleiding langs de boeiende bezienswaardigheden die Oostende te bieden heeft. Zowel het drukkere centrum als de rust van het Oostendse krekengebied komen aan bod.

Talen: Nederlands, Frans, Engels.

 

Mail Patrick

Bredene

Daniel Vanmassenhove

Daniel toont je hoe Bredenaars hun gemeente écht beleven. Hij brengt je langs de mooiste plekken van Bredene en laat zich hierbij leiden door zijn fascinatie voor natuur, reizen, geografie ... en de Kust natuurlijk.

Talen: Nederlands, Frans en Engels.

 

Mail Daniel

De Haan-Wenduine

Jef Mostaert

Jef is Greeter in de badplaats Wenduine, deelgemeente van De Haan. Hij brengt je van figuurlijke hoogtepunten, zoals de nieuwe zeedijk en enkele resterende Belle Epoque-villa's bijvoorbeeld, naar echte toppen, zoals de oude douanepost 'Spioenkop' op de tweede hoogste duin van de Kust.

Talen: Nederlands, Engels.

 

Mail Jef

 

Johan Renders

Johan heeft al meer dan 30 jaar in De Haan-Wenduine op de teller. Een kenner dus. Hij deelt zijn passie voor fietsen, wandelen en de Kust graag met alle bezoekers. Hij neemt je op sleeptouw op een boeiende ontdekkingstocht door De Haan, doorspekt met leuke historische weetjes ...

Talen: Nederlands, Frans, Engels.

 

Mail Johan

 

Blankenberge

Rita Van Stalle

Rita is geboeid door geschiedenis, architectuur, erfgoed en gastronomie. Al die interesses komen ook aan bod doorheen haar toer in Blankenberge, haar thuisstad. Laat je verrassen door het Belle Epoque-erfgoed, de folklore, de gastronomie en de mooie omgeving rond Blankenberge.

Talen: Nederlands, Engels.

 

Mail Rita

Knokke-Heist

Yvan Quintelier

Wil je Knokke-Heist écht ontdekken, ga dan fietsen met Yvan. Met zijn passie voor geschiedenis en fotografie onderhoudt hij je met boeiende verhalen over de historiek van Duinbergen, de toeristische opgang van Het Zoute en de prachtige natuur en cultuur van Knokke-Heist.

Talen: Nederlands, Frans, Engels.

 

Mail Yvan

 

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF