Belgian Coast Greeters

Word een greeter

Je houdt van je gemeente en bent gastvrij? Waarom geen Greeter worden?

Ben je geboeid door je Kustgemeente en ontmoet je graag mensen van over de hele wereld om die passie te delen? Dan ben je wellicht een geschikte kandidaat voor het Belgian Coast Greeters netwerk, waarin Greeters de bezoekers op vrijwillige basis een eerste kennismaking met een Kustgemeente aanbieden.

Een Greeter voelt zich op zijn best in zijn eigen omgeving. Daarom kiest een bezoeker voor de Greeter die qua regio, taal en interesse het best bij hem of haar aansluit. Als Belgian Coast Greeter verwelkom je de bezoekers in je stad en wandel je langsheen je favoriete plekjes. Je vertelt hen je persoonlijke ervaringen en anekdotes en je geeft antwoorden waar je kunt. Bezoekers weten vaak niet waar ze tijdens hun verblijf aan de Belgische Kust leuke plekjes of verborgen parels kunnen vinden. Als Greeter kan jij hen hierin wegwijs maken!

Hebben de bezoekers geen specifieke voorkeuren ingediend? Dan overleg je ter plaatse over wat ze willen zien en weten, en bepaal je samen een route. Er wordt van jou niet verwacht dat je een professionele rondleiding geeft, hiervoor verwijzen we de bezoekers door naar de traditionele gidsen. Als enthousiaste vrijwilliger ben je een gastvrije ambassadeur van je stad en spreek je steeds 'vanuit je buik'. Je houdt ervan mensen te boeien met je eigen verhaal!

Word Greeter


Wat wordt van mij verwacht als Belgian Coast Greeter?

 • Ik ben geboeid door mijn stad, een wijk of een specifiek plekje of aspect van mijn stad, en wil die passie delen met nationale en internationale bezoekers.
 • Ik ben gastvrij, vriendelijk en kan enthousiast vertellen.
 • Ik ontmoet graag nieuwe mensen. Je kunt op me rekenen want ik kom mijn afspraken na.
 • Ik ben minstens 6 keer per jaar gedurende minimum 2 uren beschikbaar.
 • Ik beschik over een gsm en/of een e-mailadres. Ik ben kandidaat als vrijwilliger en weet dat deze dienstverlening gratis is.
 • Ik ga akkoord met de voorwaarden zoals omschreven in de Belgian Coast Greeters Charter (pdf).

Alle Greeters en Greeter bestemmingen delen dezelfde kernwaarden:

 • Greeters zijn vrijwilligers, een vriendelijk gezicht voor mensen die een bezoek brengen aan een stad/bestemming.
 • Greeters verwelkomen individuen en kleine groepen tot 6 personen.
 • Een Greeter is gratis.
 • Bezoekers zijn welkom zonder enige vorm van discriminatie.
 • Greeter-programma’s ondersteunen duurzaam toerisme. De programma’s respecteren de natuurlijke en kunstmatige omgevingen, het brengt zowel culturele als economische verrijking aan de lokale gemeenschappen. Programma’s streven naar een duurzaam, positief imago van elke bestemming.
 • Greeter-programma’s creëren een wederzijdse verrijking voor culturele uitwisseling, creëren een link tussen gewone mensen in het maken van een betere wereld.

Zin om één van onze Belgian Coast Greeters te worden?

Lijkt het je wel wat om één van onze Belgian Coast Greeters te worden?
Contacteer ons voor meer informatie of vul meteen het online formulier in (zie hoger). We nemen binnenkort contact met je op!

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF