altijd kustweer

De Kust voor elk seizoen: altijd kustweer ...

... in de lente!

De Kust is meer dan ooit een bestemming voor de vier seizoenen. Het weer aan zee is immers altijd net iets anders dan in het binnenland. En ook als de zon er even niet is, blijft het heerlijk vertoeven aan de Kust. De attracties, de natuur, het cultuur- en shoppingaanbod, de lekkere adressen. Het is altijd kustweer. En de zee is altijd vlakbij.

Het weer actueel.

Neem een kijkje op de webcams van de Kust en ontdek het weer aan zee.

Gezellig picknicken aan zee!

Je mandje vullen vol lekkers van de Kust en daarna te voet of met de fiets op pad. Als de honger toeslaat, hoef je alleen maar je picknickdeken open te plooien op een van die unieke plekjes. Extra tip: sla de nodige streekproducten in! Enkele topplaatsjes: De Hoge Blekker, Koksijde - Park ‘t Paelsteenveld, Bredene - Het Zwin, Knokke-Heist - Maria Hendrikapark, Oostende - In de duinen, in elke kustgemeente.

Nog meer picknick-inspiratie!

Ambiance op de kinderboerderij

Op de kinderboerderijen De Lange Schuur in Oostende, Lettenhof in Middelkerke-Westende, De Lenspolder in Nieuwpoort en Hoeve Paepehof in De Panne ontdekt je kroost alle facetten van het boerderijleven.

Meer weten over de kinderboerderijen aan zee!

Fietsen met zicht op zee

De Kust nodigt uit om te fietsen. Het is er heerlijk vlak, de blik op zee schenkt rust en het vele jodium doet je gezondheid goed. Of hoe een gezellig uitje ook een gezondheidskuur kan worden… Nog meer goed nieuws: de Kust grossiert in fijne plekken waar het leuk halt houden is.

Alles over fietsen aan zee.

5 X minder goed weer

1. Zwin Natuur Park

Het bezoekerscentrum Zwin Natuur Park maakt je op een boeiende en enthousiaste manier wegwijs in de wereld van
de vogels.
Meer info!

2. Een filmpje kijken

Pik een filmpje mee in Kinepolis Oostende, MEC Staf Versluys in Bredene, Cinema Rio in De Haan-Wenduine, Ciné City in Nieuwpoort, Cinema Koksijde of Beverly Screens in Knokke-Heist. 
Meer info!

3. Familiepark De Sierk
In dit alternatieve thema- en speelterrein vind je echte circustenten en woonwagens. Ideaal om je acrobatenkunsten te oefenen of bij te schaven. 
Meer info!

4. Plonzen in het zwembad
Ga plonzen! Er zijn de gemeentelijke zwembaden, maar ook de subtropische paradijzen van Sunparks De Haan en Oostduinkerke en Duinenwater in Knokke-Heist weten je ongetwijfeld te boeien.
Meer info!

5. Plopsaland in De Panne
Bezoek Gert en Samson en hun vele vrienden. Een leuke dag gegarandeerd vol plezier.
Meer info!

 

Nog meer mogelijkheden om te ontdekken.

De Kustpas

Tal van attracties garanderen het jonge geweld urenlang plezier. Piraten, chique schuiten, vissersverhalen,... En met de gratis Kustpas doe je extra veel voordeel en krijg je heel wat korting.