de panne

De Panne

Als je vraagt aan de bezoekers van De Panne wat hen het meest aanspreekt in deze gemeente, dan is het de prominente aanwezigheid van de natuur, de vele sportieve mogelijkheden en het brede strand. Naar De Panne ga je om uren te wandelen, te strandzeilen en te genieten van het actieve buitenleven. In De Panne is het pittoreske Noord-Frankrijk nooit ver weg. In de geklasseerde Dumontwijk kan je dezelfde cottagestijl als aan de Noord-Franse Kust opsnuiven. Wie wil kan over de grens een kijkje nemen of zich wagen aan de oversteek Calais-Dover en zo een kort bezoek aan de andere kant van het kanaal meepikken.

Webcam

 

Weersverwachting

Weer voor de komende dagen
woensdag  19/12/2018
AM 4 Z 2 uur 60%
PM 4 Z ZZW 1 uur 30%
Nacht 3 5 ZZW 80%
donderdag  20/12/2018
AM 5 ZZW 1 uur 70%
PM 5 ZW 1 uur 70%
Nacht 5 4 ZW 80%
vrijdag  21/12/2018
Dag 11° 6 ZW 1 uur 80%
zaterdag  22/12/2018
Dag 11° 4 W 2 uur 50%

Wat is er te doen in De Panne?

Bij goed weer

Bij minder goed weer

Alle aanbod

Toppers

De panne dumont

Dumontwijk

De architecturaal interessante en geklasseerde Dumontwijk refereert naar de typische cottagestijl, maar bevat ook een kenmerkend regionaal karakter met de baksteenarchitectuur. De wijk geeft een indruk van het verblijftoerisme in de 19e – 20e eeuw

Meer informatie

De Panne westhoekreservaat

Westhoekreservaat

De Sahara bezoeken, dat kan in het zanderige Westhoekreservaat, het oudste natuurreservaat van Vlaanderen met een ongerept duinengebied en 11 km wandelpaden.

De Panne strandzeilen

Strandzeilen

In De Panne vind je het breedste strand terug; ideaal om te strandzeilen. Mag het iets actiever? Stap in een zeilwagen en zoef/laat je zoeven over het strand. Plezier verzekerd!

De Panne strand

Breedste strand

Het brede strand van De Panne is een absoluut toppertje. Ideaal om te genieten van een prachtig strandzicht.

De Panne Plopsaland

Plopsaland

Plopsaland is de wereld voor de kinderen. Op bezoek bij hun favoriete Studio 100-vriendjes is urenlang plezier gegarandeerd.

Meer informatie

De Panne Leopold 1

Leopold-I monument

De prachtig vernieuwde Leopold I-Esplanade herinnert aan de eerste voetstappen van Koning Leopold I op Belgisch grondgebied. Zijn blijde intrede als eerste vorst van België wordt in ere gehouden door het statige beeld op het plein. De nabijgelegen Koninklijke Kapel bewijst eens te meer de band die De Panne had met het Koningshuis.

Meer informatie

De Panne Nachtegaal

De Nachtegaal

Over de zee, het strand en de duinen is veel meer te vertellen dan je denkt. Kom het allemaal te weten in het bezoekerscentrum De Nachtegaal.

Meer informatie

De Panne Rosalie

Citygame Rosalie

Citygame Rosalie laat kinderen op een boeiende en speelse manier de Dumontwijk verkennen. 

Meer informatie

Dienst toerisme

Kantoor van de dienst toerisme De Panne

Website van de dienst toerisme De Panne

 

Bereikbaarheid

De Panne is makkelijk bereikbaar met de bus (buslijn 56, belbus 58), de tram (Kusttram De Panne – Oostende – Knokke) en de trein (Station De Panne). De auto kan je parkeren op een van de gratis randparkings.

De Kustpas

Met de GRATIS kustpas krijg je in meer dan 40 attracties leuke kortingen, samen goed voor een voordeel van wel 300 euro!