De Panne


Als je vraagt aan de bezoekers van De Panne wat hen het meest aanspreekt in deze gemeente, dan is het de prominente aanwezigheid van de natuur, de vele sportieve mogelijkheden en het brede strand. Naar De Panne ga je om uren te wandelen, te strandzeilen en te genieten van het actieve buitenleven. In De Panne is het pittoreske Noord-Frankrijk nooit ver weg. In de geklasseerde Dumontwijk kan je dezelfde cottagestijl als aan de Noord-Franse Kust opsnuiven. Wie wil kan over de grens een kijkje nemen of zich wagen aan de oversteek Calais-Dover en zo een kort bezoek aan de andere kant van het kanaal meepikken.

divider

Actueel druktebeeld van De Panne

<div id="DePanneNL"></div>
<script type="text/javascript">
(function(a,e,f,g,b,c,d) {a[b]||(c=e.createElement(f),c.async=1,c.src=g,d=e.getElementsByTagName(f)[0],d.parentNode.insertBefore(c,d));a[b]=a[b]||{};a[b].addDashboard=a[b].addDashboard||function(c){(a[b].list=a[b].list||[]).push(c)}})(window,document,'script','https://cdn-a.cumul.io/js/cumulio.min.js','Cumulio');
 
Cumulio.addDashboard({
  dashboardId: 'a5ee2b60-7ff7-41f6-a5be-80e6324ac9d9',
  container: '#DePanneNL',
  key: 'fa667302-4300-46fb-b80c-6ef8bb89bb8a',
  token: '7mn5aCGRi78ysLZcNE9r0Rz3ODTQbX5NjdQwkb3At9Ais8Dc4tSi2vdSp7NEZDYz28JYzsd1bvXctEHQgbaYebYfKKKiooNktlqOqE2gd0bI2Br5m8eEF6fQ1mMbpqpDcoYIHtrcC6aCt7LAJJJrlz'
});
</script>
#dekust #depanne
#dekust #depanne


Neem een foto

Je zag ze misschien al staan aan zee: 10 grote fotoframes in duurzaam hout. In elke kustgemeente kaderde een bekende Vlaming zijn/haar favoriete fotoplek - met prachtig zicht op zee, strand of duinen - letterlijk in. Ook in De Panne vind je eentje terug op het strand ter hoogte van het Beaufort kunstwerk de Drie Wijsneuzen. Dit is namelijk dé fotoplek van wielercomentator Michel Wuyts

MAAK MAANDELIJKS KANS OP EEN PRIJS
'Strike a pose' aan het frame in De Panne en deel jouw foto met #dekust en #depanne

“Ik aarzel niet en zet koers naar De Panne.” - Michel Wuyts

 

ONTDEK HIER ALLE LOCATIES VAN DE 10 FOTOFRAMES

Toppers

Dumontwijk

De architecturaal interessante en geklasseerde Dumontwijk refereert naar de typische cottagestijl, maar bevat ook een kenmerkend regionaal karakter met de baksteenarchitectuur. De wijk geeft een indruk van het verblijftoerisme in de 19e – 20e eeuw

Meer informatie

Westhoekreservaat

De Sahara bezoeken, dat kan in het zanderige Westhoekreservaat, het oudste natuurreservaat van Vlaanderen met een ongerept duinengebied en 11 km wandelpaden.

Strandzeilen

In De Panne vind je het breedste strand terug; ideaal om te strandzeilen. Mag het iets actiever? Stap in een zeilwagen en zoef/laat je zoeven over het strand. Plezier verzekerd!

Breedste strand

Het brede strand van De Panne is een absoluut toppertje. Ideaal om te genieten van een prachtig strandzicht.

Plopsaland

Plopsaland is de wereld voor de kinderen. Op bezoek bij hun favoriete Studio 100-vriendjes is urenlang plezier gegarandeerd.

Meer informatie

Leopold-I monument

De prachtig vernieuwde Leopold I-Esplanade herinnert aan de eerste voetstappen van Koning Leopold I op Belgisch grondgebied. Zijn blijde intrede als eerste vorst van België wordt in ere gehouden door het statige beeld op het plein. De nabijgelegen Koninklijke Kapel bewijst eens te meer de band die De Panne had met het Koningshuis.

Meer informatie

Duinpanne

Over de zee, het strand en de duinen is veel meer te vertellen dan je denkt. Kom het allemaal te weten in het bezoekerscentrum Duinpanne.

Meer informatie

Citygame Rosalie

Citygame Rosalie laat kinderen op een boeiende en speelse manier de Dumontwijk verkennen. 

> Deze zomer tijdelijk niet beschikbaar wegens gezondheidsmaatregelen

Wat is er nog te doen?

Ook als het weer wat tegenvalt, valt er vanalles te beleven in De Panne:

tips bij goed weertips bij minder goed weer

Webcam

Check hier het live weer in De Panne.

Weersverwachting

Weer voor de komende dagen
donderdag  22/10/2020
AM 15° 4 ZW 3 uur 20%
PM 15° 3 ZW 2 uur 20%
Nacht 11° 3 ZW 40%
vrijdag  23/10/2020
Dag 11° 16° 4 ZW 2 uur 40%
zaterdag  24/10/2020
Dag 11° 16° 3 ZZW 1 uur 10%

praktisch

Toegankelijkheid

Inter maakte een selectie van beter toegankelijke restaurants en cafés aan de kust. In deze brochure vind je toegankelijkheidsinformatie over eet- en drinkgelegenheden in De Panne. Op elke pagina vind je één zaak terug. 

Het volledige resultaat van elke screening vind je op www.toegankelijkvlaanderen.be.

Bereikbaarheid

De Panne is makkelijk bereikbaar met de bus (buslijn 56, belbus 58), de tram (Kusttram De Panne – Oostende – Knokke) en de trein (Station De Panne). De auto kan je parkeren op een van de gratis randparkings.

Dienst voor toerisme

In De Panne kan je voor informatie even binnenlopen in de dienst toerisme. Of bereid je bezoek voor op de website van Toerisme De Panne.

Boek je verblijf online

Boek je verblijf in De Panne rechtstreeks bij de logiesuitbater aan de beste prijzen.

Door de coronacris kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF