Doen

Blogger Dimitri Desender van Vaderklap vertelt

Blogger Dimitri Desender van Vaderklap

Dimitri Desender is één van de founding vaders van Vaderklap. Vaders die willen vertellen, schrijven, beleven en inkijk geven in hoe het is om vader te worden en te zijn. We willen met onze verhalen andere vaders inspireren. Met onze 'achterklap' proberen we het beste te geven van wat vaderschap te bieden heeft. Op deze inspirerende reis leggen we graag connectie met mensen, merken, producten en locaties. Het platform vaderklap is de referentie vaderblog in België en hebben intussen een eigen boek op de markt. Daarnaast is Dimitri medeoprichter van het strategisch ontwerpbureau Maneuver en schrijft hij over z'nandere passie op z'n fietsblog pedalar.cc.

Blogger Dimitri Desender van Vaderklap op stap in De Panne aan de Kust

EEN WEEKENDJE DE PANNE MET DE MOBILHOME

Een dichtbij vakantie. Er even tussenuit. Een weekendje aan zee. Geweldig. Maar is dat tijdens de herfst wel zo’n goed idee. Een onstuimige wind, frisse avonden en nog koelere nachten. Maar het bleek een schot in de roos.
Blogger Dimitri Desender van Vaderklap met de mobilhome naar de Kust

Mobilhome oppikken bij Urbano

Voor dit weekend maakten we gebruik van een camper. We konden er eentje huren bij Urbano; één van de referenties binnen België. Zeker qua omvang. Alleen al een bezoekje aan de showroom is de moeite om je er met je kroost uit te leven. Het hoogseizoen lijkt ook al over de top heen, dus alles loopt vlotjes. Je doorloopt de camper even qua functionaliteiten en voor je het weet ben je op weg.

Blogger Dimitri Desender van Vaderklap met de mobilhome naar Camping Ter Hoeve in De Panne

Camping Ter Hoeve

De slaapplaats kozen we strategisch. Op wandelafstand van Plopsaland en Plosaqua. Maar het is een rustige camping in het groen voorzien van bomen en wij kiezen voor een plek die uitkijkt over de omliggende velden. We settelen ons op een zelfgekozen plek, maken de bedjes alvast klaar voor de avond en vertrekken richting het hoogtepunt (voor de kinderen): de combinatie Plopsaland en Plopsaqua.

Plopsaland

Het blijft een aangenaam weerzien voor de kinderen. De sfeer lijkt helemaal te kloppen en we voelen dat ze hier net een tikkeltje verder gaan om de belevenis helemaal over te brengen. Omdat het herfst is, is ook hier het hoogseizoen wat over. Wat ervoor zorgt dat we geen wachtrijen hebben. En dat is een pak frustratie die wegvalt. Onze kinderen zijn immers jong en het is onbegonnen werk om die een halfuur lang te laten aanschuiven voor een attractie. Eigenlijk zou iedereen standaard een dagje Plopsaland voor gans het gezin moeten inboeken in oktober of november.

Naar Plopsaland met blogger Dimitri Desender van Vaderklap
Dimitri Desender van Vaderklap in Plopsaqua

Sfeerig Plopsaqua

Plopsaland deden we al eerder. Plopsaqua deden we nog nooit. Het gebouw verraadt in geen geval wat er zich binnenin afspeelt. Je komt terecht in de rustgevende sfeer van een zonsondergang en waant je in de wereld van Wickie De Viking. Erg mooi en een hele belevenis voor de kinderen. Wildwaterbanen, glijbanen, onverwachte regendouches. Het is er allemaal.

Blogger Dimitri Desender van Vaderklap op wandel met zijn dochter langs de zeedijk van De Panne

Frisse neus op de dijk

De volgende dag rijden we met de mobilhome richting de dijk. We gaan de klassieker der klassiekers doen: een gocart huren. Ook hier heb ik warme nostalgische gevoelens die opspelen. Ook niet vergeten te doen: meeuwen wegjagen en rennen over het strand. Ook al is het kille briesje wat aan de frisse kant.

Huyze Armalot by Julia als afsluiter

Als afsluiter gaan we iets eten in Huyze Armalot (by Julia). Het restaurant ligt niet op de dijk, maar ligt ingenesteld in een villawijkje. Weg van de drukte en dagjestoeristen. Een kindvriendelijk oord. Dat staat vast. Voorzien van een rijkelijke speeltuin met glijbaan. Ook de kaart is afgestemd op de kinderen. Een prikkelende kaart met een eigen dessert en huisgemaakte limonade. Na een kort gesprek met de eigenaars, kom ik te weten dat ze zelf vier kinderen hebben. “Kinderen zorgen voor speelsheid en ontlokken een glimlach van alle gasten. Ze doorbreken akelige stiltes en ontlokken en laten Huyze Armalot baden in warmte.“ fluistert hij me toe. Kinderen zijn hier welkom, maar zijn geen heer en meester. Een goede balans - net zoals in een goed gerecht - is perfect. Het eten is overheerlijk en we hebben het geluk dat de zon op de laatste herfstdagen rijkelijk met warmte strooit.

Lekker eten bij Huyze Armalot by Julia in De Panne met blogger Dimitri Desender van Vaderklap

Met de steun van:

Logo Impulsprogramma Kust

Nog meer leuke blogverhalen van trips aan de Kust?

Heel wat bloggers kwamen op ontdekking aan de Kust. Hun verhalen staan boordevol leuke tips, adresjes,... voor een vakantie aan de Kust.

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF