Fietsen in en rond Oostende

Fietsen
Oostende
Koelschip, stadsbrouwerij oostende, kust, lekkere westen,
Verken de wijde omgeving van Oostende via de knooppunten van dit voor jou uitgestippelde lusje. Je rijdt langs mooie plekken en bezienswaardigheden. Even wat verfrissing nodig onderweg? Houd dan zeker halt aan Stadsbrouwerij 't Koelschip. Dit unieke adresje brouwt hier zelf hun ‘Tank’-bieren. Daarnaast stellen ze hun installaties ter beschikking van andere brouwers. Verenigingen en bierliefhebbers kunnen in de brouwerij van ’t Koelschip workshops volgen en een eigen creatie op flessen laten trekken. Hun doel: geen etikettenbieren meer in Oostende. Ideaal plekje dus om de dorst te lessen!

Route informatie

Afstand: 
30,70km
Vorm: 
Lusvormig beide richtingen
Type route: 
Knooppuntroute

Routedetails

Startpunt: 
Knooppunt 74, kruising Koninginnelaan met Koning Boudewijnpromenade
Bewegwijzering: 
Bordjes Fietsnetwerk
Op je route: 

Stadsbrouwerij 't Koelschip

Stadsbrouwerij 't Koelschip in Oostende

Ive Mostrey en Sandy Major van Beershop ’t Koelschip brouwen zelf hun ‘Tank’-bieren in hun Stadsbrouwerij 't Koelschip. Daarnaast stellen zij de installaties ook ter beschikking van andere brouwers.

Meer info

Venetiaanse Gaanderijen

Flaneren langs de gaanderijen in Oostende

De Venetiaanse Gaanderijen vormen een geheel met de Koninklijke Gaanderijen en worden van elkaar gescheiden door de Drie Gapers, waar het ruiterstandbeeld van Leopold II staat. De Venetiaanse Gaanderijen zijn ongeveer 400m lang. Ze verbonden het koninklijk chalet met de Wellingtonrenbaan. Begin jaren dertig werd er het Thermenpaleis gebouwd.

Meer info over de Venetiaanse Gaandereijen 
Meer info over de Koninklijke Gaanderijen

Museumschip Amandine

Amandine oostende

Op 3 april 1995 voer de Amandine voor de allerlaatste keer Oostende binnen. Het anker werd voor de laatste keer geworpen en de bemanning ging naar huis. De laatste bladzijde in de geschiedenis van de Oostendse IJslandvisserij was definitief omgeslagen. Nu is het schip omgebouwd tot interactief museum over de ijslandvaarders. Een intense ervaring voor alle zintuigen.

Provinciedomein Raversyde

Raversyde - Atlantikwall in Oostende

Dit provinciedomein van 50ha groot, gelegen onmiddellijk aan zee, in gedeeltelijk beschermd duinengebied, biedt je een unieke combinatie van cultuurhistorie en natuurrecreatie met als topattractie de Atlantikwall. Een aansluitend bezoek aan de archeologische site, museum ANNO 1465 en een wandeling in het Natuurpark maken je bezoek compleet.

Meer info

Toon grote kaart

Producten

Fietsnetwerk Kust
Fietskaart

Op de kaart

Doen

Fietsen

Wandelen

Varen

Paardrijden

Toeren

Andere

Eten en drinken

Slapen

Praktische info

Kies een categorie aan de linkerkant om de kaart te gebruiken.
Terug omhoog Terug omhoog

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF