Fietsen met zeezicht en door de natuur en het hinterland van Middelkerke-Westende

Fietsen
Middelkerke

Middelkerke-Westende is een perfecte plek voor een strandvakantie met het hele gezin. Maar ook actievelingen komen aan hun trekken. Tijdens deze fietstocht ontdek je enkele culturele hoogtepunten van Middelkerke, zoals de Rotonde, restanden van het Beaufort Beeldenpark en het mooie casino. Maar je verliest ook de groene omgeving rond Middelkerke nooit uit het oog. Met passages langs de zeedijk, de Warandeduinen en Raversyde ...

Zelf je fietsroute uitstippelen op de knooppunten? Gebruik onze Fietsrouteplanner.

Lees meer over het Fietsnetwerk en de Knooppunten.

 

Route informatie

Afstand: 
25,00km
Vorm: 
Lusvormig Eenrichting
Type route: 
Knooppuntroute

Routedetails

Startpunt: 
Starten kan je ter hoogte van knooppunt 81, aan het kruispunt van de Doornstraat en de Henri Jasparlaan.
Bewegwijzering: 
81 – 60 – 80 – 52 – 77 – 75 – 16 – 59 – 19 – 2 – 12 – 81
Op je route: 

Surfclub De Kwinte

Kwinte

Hou je van actie of kijk je liever naar actie op het strand, dan kan je in surfclub De Kwinte zeker terecht. Het mooie clubhuis is een ideale plek om even halt te houden.

Rotonde

Westende Rotonde

Sinds 1911 grossiert Hotel De Rotonde in de belle epoque sfeer. Het instussen geklasseerde gebouw is met zijn panoramisch zicht op zee en uniek plekje aan de Kust.

Beeldenpark

Caterpillar

In Westende ontdek je kunst in een uniek kader. Een aantal kunstwerken die deel uitmaakten van de kunsttriënnale Beaufort kan je er bekijken. Ter hoogte van het voormalige Grand Hotel Belle Vue (De Rotonde) vind je op het strand ‘I Can Hear It’ van Ivars Drulle. Twee hoorns, gericht naar de zee, waar voor een vrouw zit die haar oor te luisteren legt. Ietsje verder vind je de werken ‘Olnetop’ van Nick Ervinck en Caterpillar5bis’ van Wim Delvoye staan. Kijk je nog wat verder , dan zie je ‘Salacia’, de kunstverlichting op de watertoren.

Natuurgebied Warandeduinen

warandeduinen

Dit duinengebied tussen Middelkerke en Westende is ruim 32,6ha groot. Verharde paden bieden je en mooi zicht op het reservaat.

Stripfiguren op de zeedijk

Middelkerke strips

Op de zeedijk van Middelkerke vind je levensgrote beelden van striphelden. Ga samen met hen op de foto of neem een selfie!

Provinciedomein Raversyde

Raversyde

Raversyde is een prachtig provinciaal domein/historische site (50ha) met mooi gereconstrueerde vissershuisjes in het museum Anno 1465,  de Atlantikwall en het Memoriaal Prins Karel.

De Rattevallebrug

Rattevallebrug

Een knus restaurantje waar je verrukkelijke pannenkoeken, wafels en roomijs kan bestemmen. Of geniet voor huisspecialiteiten zoals ribbetjes of een heerlijke streekbiertje.

Toon grote kaart
Download de route als GPXEen GPX bestand kan je overzetten op een GPS.

Producten

Fietsnetwerkkaart De Kust
Netwerkkaart

Op de kaart

Doen

Fietsen

Wandelen

Varen

Paardrijden

Toeren

Andere

Eten en drinken

Slapen

Praktische info

Kies een categorie aan de linkerkant om de kaart te gebruiken.
Terug omhoog Terug omhoog

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF