Flirten met de Nederlandse grens in Knokke-Heist

Fietsen
Knokke-Heist

Een fietstocht naar het volgende niveau tillen. Dat doe je in Knokke-Heist.Je geniet niet alleen van gezonde zeelucht, de groene omgeving van Knokke en de prachtige natuur van het zwin. Je wordt ook gastronomisch verwend. Doe eens een stop in een beachclub, proef van ambachtelijk hoeve-ijs of ... kies na een heerlijke middag fietsen voor een welverdiende gastronomische traktatie in een sterrenrestaurant.

Nog plaats over in de fietszakken? Dan kan je misschien zelfs gaan shoppen in de mooiste boetieks. Ze zijn 7 op 7 open!

Zelf je fietsroute uitstippelen op de knooppunten? Gebruik onze Fietsrouteplanner.

Lees meer over het Fietsnetwerk en de Knooppunten.

Route informatie

Afstand: 
27,00km
Vorm: 
Lusvormig Eenrichting
Type route: 
Knooppuntroute

Routedetails

Startpunt: 
Starten kan je ter hoogte van knooppunt 13 (Anemos Beachclub ter hoogte van Anemonenlaan en Zeedijk) of knooppunt 86 aan de ingang van het Zwin Natuur Park.
Bewegwijzering: 
13 – 68 – 45 – 4 – 18 – 86 – 29 – 30 – 50- - 59 – 52 – 73 – 33 – 62 – 39 – 13
Op je route: 

Beachclubs

Anemos Knokke-Heist

In Knokke-Heist vind je verschillende beachclubs op het strand. Heerlijk om even uit te plaatsen en te genieten van de actie op strand en zee vanaf het terras. Zin om zelf ook een strand- of watersport te beoefenen? Informeer je dan even bij de club.

Hazegras

Hoeve Hazegras

Stop! Hier wachten immers heerlijk ambachtelijk hoeve-ijsjes. Tijd dus om even halt te houden en één van de 15 verschillende smaken te proeven.

Zoete Polder

Zoete Polder

In de Zoete Polder worden dikke donkere kersen gekweekt en wat ‘s morgensvroeg geplukt wordt, kan je je wat later aanschaffen. De kersen die de test niet doorstaan, worden op artisanale wijze tot confituur verwerkt, tot sap geperst of omgetoverd tot friszoet kersenbier. Een boomgaard vol vitaminen.

Kalfmolen

Kalfmolen

Ooit moeten er in het polderlandschap talloze windmolens hebben gestaan, nu is de Kalfmolen aan de Graaf Jansdijk een van de weinig overblijvende. De molen werd opgetrokken in de 16de eeuw en reed zijn laatste rondje in 1926. Sinds 1980 werd er opnieuw leven in geblazen en werkt de molen terug tijdens de Molenfeesten.

Zeesterren

Gastronomie

Om je aan de Kust écht culinair te laten verwennen, moet je niet veel moeite doen. Je vindt er immers zeven(!) sterrenrestaurants die je het beste serveren wat de kustgastronomie te bieden heeft.

In Knokke-Heist heb je:

  • Bartholomeus**
  • Jardin *
  • Cuines33*
  • Sel Gris*.

En ook in GaultMillau scoort de Kust zeer goed!

Shoppen aan de Kust

Shoppen aan de Kust

Ook op zondag ben je van harte welkom om te flaneren langs de mooiste boetieks. Knokke-Heist heeft in binnen- en buitenland faam als shoppingbestemming: van de Lippenslaan over de Kunstlaan tot en met de Zeedijk, hier wordt geshopt zoals het hoort. Vol overgave.

Toon grote kaart
Download de route als GPXEen GPX bestand kan je overzetten op een GPS.

Producten

Fietsnetwerkkaart De Kust
Netwerkkaart

Op de kaart

Doen

Fietsen

Wandelen

Varen

Paardrijden

Toeren

Andere

Eten en drinken

Slapen

Praktische info

Kies een categorie aan de linkerkant om de kaart te gebruiken.
Terug omhoog Terug omhoog