Genieten van natuur en cultuur in Koksijde-Oostduinkerke

Fietsen
Oostduinkerke

Het is altijd een genoegen om te fietsen in de mooie omgeving rond Koksijde-Oostduinkerke. Maar ook om af en toe te stoppen en van je stalen ros af te stappen. Er is immers allerlei moois te zien en lekkers te proeven langs deze route. Neem een kijkje in het Navigo Visserijmuseum, trap door het groen rond het Hannecaertbos en de duinen en proef zeker eens van wat de garnaalvissers te paard hebben binnengehaald.

Het wordt gegarandeerd een topdag voor fietsliefhebbers...

Zelf je fietsroute uitstippelen op de knooppunten? Gebruik onze Fietsrouteplanner.

Lees meer over het Fietsnetwerk en de Knooppunten.

Route informatie

Afstand: 
28,00km
Vorm: 
Lusvormig Eenrichting
Type route: 
Knooppuntroute

Routedetails

Startpunt: 
Starten aan knooppunt 66, aan het Navigo Nationaal - Visserijmuseum - Pastoor Schmitzstraat 5, 8670 Oostduinkerke
Bewegwijzering: 
66 – 24 – 96 – 88 – 74 – 76 – 59 – 65 – 62 – 86 – 6 – 98 - 66
Op je route: 

Navigo Visserijmuseum

Koksijde-Oostduinkerke Navigo

Navigo biedt een overzicht van de geschiedenis van de Vlaamse zee- en kustvisserij. Ook de strandvisserij en de garnaalvissers te paard, een unieke levende traditie in Oostduinkerke, hebben hun plaats in deze rijke museumcollectie.

Pastoor Schmitzstraat 5, 8670 Oostduinkerke – www.navigomuseum.be

Estaminet De Peerdevisscher

48 uur Peerdevisscher

Na je museumbezoek kan je terecht in het estaminet De Peerdevisscher. Doe je er tegoed aan een lekkere Peerdevisscher-bier al dan niet in combinatie met verse garnalen of andere lekkernijen ui de Noordzee.

Surfclub Windekind

Windekind

Deze surfclub biedt je tal van leuke water- en strandsporten aan. Ben je niet zo sportief aangelegd, dan is het terras de ideale stopplaats om even uit te blazen.

Groenendijk, Zuidenwindhelling 1, 8670 Oostduinkerke - www.surfclub-windekind.be  

Natuurreservaat De Doornpanne

Doornpanne

De Doornpanne vormt samen met de Hoge Blekker en de Schipgatduinen een 240 ha groot duinenmassief. Wandel- en fietspaden doorkruisen het gebied en tonen je wondermooie natuurtaferelen.

Zeedijk Oostduinkerke-Bad en Koksijde-Bad

Zeedijk Oostduinkerke

Niet te missen aan zee zijn de fanatische ijssalons en –karren, de wafels met slagroom en- uiteraard – een echte Boules de Berlin op het strand. Langs de zeedijk vind je tal van lekkere adresjes om even halt te houden.

Cultuur in Koksijde-bad

Koksijde-Oostduinkerke Delvaux

Hou je van een vleugje cultuur, dan moet je hier even afstappen. Het museum Paul Delvaux toont topwerken van de grootvisser in een voormalige visserswoning. In het Krekelhof ontdek je rariteiten van een 19-tal vergeten ambachten. Wie van Jommeke houdt moet even langs het Huisje Nys Vermote gaan.

Hoge Blekker

Hoge Blekker Koksijde

De hoogste duin – 33 meter - aan de Kust is een beklimming waard.De duin dankt zijn naam aan de volkse benaming voor een onbegroeide duinheuvel die het zonlicht weerkaatst (blekken = blinken).

Militair Vliegveld Koksijde

Vliegveld Koksijde

De luchtmachtbasis van Koksijde is vooral bekend dankzij de Seaking en de film ‘Windkracht 10 – Koksijde-Rescue’. Een plek waar kleine en grote jongens de lucht in turen wachtend op die stoere helicopter.

Wielrijdersrust het Dorstige Hart

Dorstige hart

In deze idyllische brasserie, gelegen langs het kanaal kan je ondermeer proeven van echte ‘Ostdunkerkse gernoarsoepe’. En daarna kan je inscherpen voor een boottochtje met de Koksijde01, een elektrische fluisterbootje.

Dijk 33, Wulpen – www.wielerijdersrust-hetdorstuigehart.be

Koksijde Golf Ter Hille

Golf Ter Hille

De ecogolf ontleent zijn naam aan Hof ter Hille, een voormalige hoeve palend aan de golfbaan. Hof ter Hille was een omgrachte pachthoeve, gekocht in de 14e eeuw door de duinheren. Op deze site bevindt zich het huidige clubhuis. Koksijde Golf Ter Hille is toegankelijk voor de geoefende en minder-geoefende golfer.

Hof Ter Hillestraat 2 - 8670 Oostduinkerke - www.koksijdegolfterhille.be

Toon grote kaart

Producten

Fietsnetwerkkaart Kust
Netwerkkaart

Op de kaart

Doen

Fietsen

Wandelen

Varen

Paardrijden

Toeren

Andere

Eten en drinken

Slapen

Praktische info

Kies een categorie aan de linkerkant om de kaart te gebruiken.
Terug omhoog Terug omhoog

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF