Provinciedomein Raversyde

Museum
Oostende

ATLANTIKWALL
Wandel door twee Wereldoorlogen in bunkers en loopgraven ...
De meer dan zestig bunkers, observatieposten en geschutstellingen, verbonden door twee kilometer open of onderaardse gangen, vormen samen één van de best bewaarde delen van de Duitse verdedigingslinie ‘Atlantikwall’. Deze werd door de Duitsers gebouwd tijdens de Tweede Wereldoorlog van de Frans-Spaanse grens tot in Noorwegen. Op het domein bevindt zich ook de enige bewaarde Duitse kustbatterij uit de Eerste Wereldoorlog. Het Memoriaal Prins Karel houdt de herinnering aan Prins Karel levend, die zich na zijn regentschap (1944 - 1950) vestigde op het domein vestigde.

ANNO 1465
Een middeleeuws vissersdorp herleeft na 500 jaar…
Stap binnen in het leven van de 15de-eeuwse vissersfamilies van Walraversijde. Drie woningen en een bakkerij werden heropgebouwd met ter plaatse opgegraven bakstenen. Alle aanwezige huisraad en voorwerpen zijn waarheidsgetrouwe replica’s. De stemmen van de middeleeuwse bewoners begeleiden de bezoekers via de audiogids door deze unieke site. In het bijbehorend museum vind je de originele opgegraven voorwerpen en wordt het leven van de bewoners verder toegelicht.

NATUURPARK
50 hectare unieke natuurbeleving aan de Kust…
Raversyde is een uniek stukje natuur aan onze Kust. Het domein ligt gedeeltelijk in beschermd duingebied en met een oppervlakte van bijna 50 hectare biedt het de bezoekers een prachtig kader om wandelend te ontdekken.

Deze attractie met korting bezoeken?
Druk meteen je gratis Kustpas af via www.kustpas.be/home/register

Label: 
Kustpas
Provinciedomein
Q-label

Contact

Adres: 
Provinciedomein Raversyde
Nieuwpoortsesteenweg 636
8400 Oostende
Telefoon/Fax:
+32 59 70 22 85

Prijsinformatie

Prijs:
Betalend
Standaard prijs: 
€7,00
Individuele prijs:
  • Kinderen t.e.m. 12 jaar: € 0,00
  • Studenten: € 4,00
  • Senioren 65+: € 4,00
Extra prijsinformatie: 
Combiticket (Atlantikwall + Anno 1465): 7 EUR per persoon Ticket Atlantikwall: 4 EUR per persoon Ticket Anno 1465: 4 EUR per persoon

Op de kaart

Doen

Fietsen

Wandelen

Varen

Paardrijden

Toeren

Andere

Eten en drinken

Slapen

Praktische info

Kies een categorie aan de linkerkant om de kaart te gebruiken.
Terug omhoog Terug omhoog

Door de coronacris kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF