Donald Deschagt en zijn passie voor de Kust

Kustambassadeur Donald Deschagt van Le Homard et La Moule in Bredene
“Elke badplaats is anders, er is voor elk wat wils”

Donald Deschagt maakt ondertussen al enkele jaren naam als Seaweedchef. Hij gaat dan ook aan de slag met wieren en zeegroenten om zijn keuken te kruiden. “De zee en de duinen zijn mijn achtertuin waarin ik elke dag mag spelen.”

Donald is een kind van de kust. “Mijn vader werkte op een boot, dus als klein kind werd mij de liefde voor de zee beetje bij beetje ingelepeld. Later hadden mijn ouders een restaurant, waardoor ze weinig tijd vrij hadden voor hun kinderen en ik van kindsbeen af al op het strand te vinden was.” Ondertussen is het strand nog altijd een beetje de speeltuin van de chef-kok. “Ik kan hier elke dag ‘spelen’ en mijn natuurvondsten, de wieren en zeegroenten, achteraf delen met mijn publiek.

 

De Kust van Donald

Alle seizoenen hebben zo hun charme aan de kust, maar voor mij zijn de mooiste de lente en de herfst. De kust is dan nog niet overspoeld, waardoor we nog vrij spel hebben om te genieten van het weidse landschap.

Kustambassadeur Donald Deschagt van Le Homard et La Moule in Bredene
Kustambassadeur Donald Deschagt van Le Homard et La Moule in Bredene

De tips van Donald

Ik ontspan nog elke dag in mijn vrije tijd door te wandelen op onze duinenpaden, te genieten van de prachtige natuur, te kijken naar alles wat op mijn weg in bloei komt, de zeelucht op te snuiven langs de waterlijn, de meeuwen te zien opvliegen als ik in mijn handen klap ... om dan uiteindelijk na te genieten van een drankje in de Twins Club, misschien wel de mooiste strandclub van de kust.

Wil je Bredene beter leren kennen, neem dan zeker eens deel aan een van mijn zeewier- en kruidenwandelingen. Het is een leuke, leerrijke wandeling die eindigt met een zeewierhapje en een drankje.

De grootste troef van de Kust is dat er voor ieder wat wils is. Elke badplaats is anders. De ene is een mondaine shoppingstad, de andere net voor wie houdt van lange wandelingen en rust.