Eetadressen met de kindjes

Wat is jouw favoriete plek aan zee met kinderen? Dat vroege Libelle onlangs aan haar lezeressen. Heel wat leuke tips kwamen binnen. Hieronder bundelen we de leukste reacties.

De Venitien - Blankenberge

"Hier komen we al jaren. Altijd gezellig, altijd even vriendelijk. De Venitien ligt bovendien op de dijk. Dat is handig. Terwijl we wachten op het eten of wat willen nababbelen, kunnen de kinderen hun energie kwijt op het strand. Op de kaart: van croquejes en kaaskroketten tot oesters en kreeft."

Jan G. uit Antwerpen

Meer info

Aan tafel - De Haan

"Klein visrestaurant bij viswinkel. Ze serveren een eerlijke keuken met pure smaken en vooral, ze zijn vol begrip wanneer er kinderen mee aan tafel schuiven."

Liesbeth VM. uit Roeselare

Meer info

Beaufort – De Haan

"Je wordt hier supervriendelijk, heel gastvrij onthaald. Een aanrader voor een lekker ontbijt, slaatjes en desserts op een zonnig terras. Met kindermenu. Het honderd jaar oude pand ademt helemaal de nostalgische sfeer van De Haan."

Chloé M. uit Sint-Truiden

Meer info

Hotel Astel – De Haan

"Hotel met een brasserie-tearoom waar je supervriendelijk ontvangen wordt. De bediening heeft veel geduld met de kleinsten. 's Morgens mag je er, ook als je er niet logeert, aanschuiven voor het ontbijtbuffet. Mijn altijd hongerige zonen vinden dat bijzonder leuk. Logeren kan er in royale familiekamers met aparte kinderslaapkamer."

Jeroen VG. uit Linkebeek

Meer info

Ambassador – De Panne

"Prima restaurant op 30 meter van het strand, met rustig, beschut terrasje. Een favoriet bij mijn kleuters want ze mogen ravotten in de speelhoek met kussens, klauter- en wiebeldingen. Het hotel heb ik trouwens ook al aan veel vrienden aangeraden. Gezellig, kindvriendelijk en met zalige bedden."

Christine VD. uit Doornik

Meer info

Cajou - De Panne

"Gezellig restaurant met Franse keuken, heel lekker voor groot én klein want er zijn verschillende kindermenu’s."

Anne-Cathérine J. uit Aalst

Meer info

Moeder Lambik – De Panne

"Joepie, naar Moeder Lambik! Dat klinkt er als ik aankondig dat we naar dit lekker grillrestaurant gaan. Kinderen zijn er echt welkom. Het kindermenu is geen kleffe friet met appelmoes maar ook een lekker gegrild menuutje. Mijn jongste kiest meestal ham van de grill, maar de oudste lust al wel een reuzenbrochette. Ideaal adresje ook voor na een dagje Plopsaland."

Fam. Greet K. & Jan L. uit Ieper

Meer info

Siska - Koksijde

"We waren heel blij te ontdekken dat er niet alleen in Knokke maar ook in Koksijde een Siska-restaurant is. Met speeltuinen in de tuinen vóór en áchter. En lekker eten. En obers die het niet erg vinden dat er kleintjes voor hun voeten lopen. We kwamen hier toen onze kinderen nog klein waren en zijn er onlangs geweest met ons eerste kleinkind. Feest!"

David M. & Kathleen G. uit Vorselaar

Meer info

't Zoet genot - Oostduinkerke

"De beste ijsjes van de hele kust? Proef eens het speculaasijs van 't Zoet Genot. Of het pistache-ijs met stukjes gedroogd fruit. Om bij weg te smelten! Het ijs- en koffiehuis heeft trouwens een mooi strandterras om op neer te ploffen. En superenthousiaste uitbaters."

Daphne P. uit Brugge