Belle de Jour

Restaurant
Oostende

In 2013 ontstond restaurant Belle de Jour uit de liefde voor kunst, koken en mensen samenbrengen van Els Vanbiervliet. Haar opzet: niet het zoveelste doorsnee adresje aan de kust worden. Els, zelf master in de schilderkunst, is begeesterd door het werk van kunstschilder Jean Brusselmans. De unieke sfeer van zijn schilderijen vertaalde Els in het al even unieke interieur van haar zaak. Alles ademt toewijding en smaak in de levendige ambiance van een prachtig renovatiepand uit de negentiende eeuw. Schuif er aan tafel en proef de verfijnde, kakelverse keuken van chef Jeremy Levecke, partner in crime sinds 2016. Al snel werd dit duo een vaste waarde voor mensen die van een eerlijke keuken, kunst en cultuur houden.

Elke dag biedt Belle de Jour een aangepaste kaart die inspeelt op de seizoenen en inspiratie van het moment, naast enkele klassiekers met een twist. Ze hebben speciaal oog voor à la minute bereidingen met verse ingrediënten aangevoerd uit de Noordzee en de vroegmarkt van Rungis, lokale bio-groenten en rundvlees van topkwaliteit. Ga eens voor het zeemenu nu je in Oostende bent, of kies à la carte en blader door de uitgebreide wijnkaart, maar voel je vooral thuis. Wil je dat huiselijke gevoel na een heerlijke culinaire beleving nog even verlengen? Betrek dan één van de vier stijlvolle gastenkamers boven de bistro. Belle de Jour meets Belle de Nuit.

Thema: 
Gastronomie
Label: 
Q-label

Contact

Adres: 
Belle de Jour
Madridstraat 9
8400 Oostende
Telefoon/Fax:
+32 479 36 09 05 (mobile)
Toon grote kaart

Op de kaart

Doen

Fietsen

Wandelen

Varen

Paardrijden

Toeren

Andere

Eten en drinken

Slapen

Praktische info

Kies een categorie aan de linkerkant om de kaart te gebruiken.
Terug omhoog Terug omhoog

Door de coronacris kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF