Fietsen

Fietsen aan Zee

Inspiratie voor fietsen aan zee?

Fietsfanaten halen hun hart op dankzij het uitgebreide fietsaanbod aan zee. Gaande van bagagevervoer tot uitgestippelde routes, de kust op 2 wielen verkennen was nog nooit zo leuk! Blader door het volledig aanbod hieronder.

 

De Kustroute

De eerste icoonroute van Vlaanderen is een feit: De Kustroute. De 95km lange tocht brengt je langs de mooiste parels aan de Vlaamse Kust. Strand, duinbossen, polders, erfgoedwijken, kunst en haven, ze vergezellen je allemaal tijdens de route. De Kustroute is een initiatief van Westtoer, de Vlaamse Provincies en Toerisme Vlaanderen.

Ontdek de route

De nieuwe Westkustfietsroute_

Fietsen aan de Westkust

De Westkustfietsroute verbindt de betoverende plekken van de Westkust. Onderweg maken tal van bezoekerscentra, musea en uitkijktorens je duidelijk waarom de Westkust zo bijzonder is.

Ontdek er alles over op www.dekust.be/westkustfietsroute

 

Fietsaanbod bij lokale handelaars en uitbaters

Deze lokale handelaars en - uitbaters voorzien voor hun gasten een aangepast fietsaanbod, gaande van een uitgeruste fietsenstalling tot een versnaperingspakket voor onderweg.

Ontdek het volledige aanbod 
 

bagagevervoer logies

Bagagevervoer door logiesuibaters

Je wil de Kust ontdekken per fiets. Maar wat met je bagage? Vanaf 2020 zullen verschillende logiesuitbaters bagage-service aanbieden.

Ontdek er alles over op www.dekust.be/bagagevervoer


 

Fietsagenda

Fietsagenda

Ook dit jaar is er tijdens de zomermaanden een mooi aanbod van fietstochten aan de Kust. We zetten voor jou de volledige agenda op een rij. 

Ontdek de fietsagenda 2020


 

Fietsroutes

Ontdek alle fietsroutes

Aan de Kust vind je heel wat leuke, uitgestippelde fietsroutes die je langs de zee en door het hinterland brengen. 

Ontdek alle uitgestippelde fietsroutes aan zee

 

Fietsrouteplanner

Fietsrouteplanner

Dankzij onze online fietsrouteplanner stippel je via de fietsknooppunten gemakkelijk je fietsroutes uit op maat. En dit over heel vlaanderen. Eindeloos fietsplezier gegarandeerd!

Ontdek de fietsrouteplanner
 

Fietsverhuurders

Fietsverhuurders

Ga jij graag fietsen aan zee maar kan je je eigen fiets niet meenemen? Geen nood. In elke badstad vind je fietsverhuurders waar je gemakkelijk (elektrische) fietsen, tandems, gocarts, ... kan huren per uur of dag(en). 

Ontdek het volledige aanbod fietsverhuurders

Zin gekregen in vakantie aan zee?

Er zijn heel wat logeeradresjes aan de Kust die fietsen ter beschikking stellen voor hun gasten. Ideaal voor fietsliefhebbers!

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF