Geert Van Guyze van Hotel Donny over zijn band met de Kust.

Kustambassadeurs Geert en Tania Van Guyse van Hotel Donny

Geert Van Guyze van Hotel Donny in De Panne over zijn band met de Kust.

“Een echt verborgen parel is de Wigwam”

De liefde bracht Geert Van Guyze naar Hotel Donny in De Panne. Hij baat het hotel samen uit met zijn vrouw Tania en volgt daarmee in de voetsporen van zijn schoonouders.

“Ik ben in De Panne terechtgekomen door mijn vrouw Tania. We hebben elkaar ontmoet in het middelbaar onderwijs, om er enkele jaren later net naast de deur van de school samen Hotel Donny te runnen. De familie van mijn vrouw startte het hotel al in 1992 en na 20 jaar namen wij over.”

 

De Kust van Geert

“Ik hou van de natuur in De Panne. Je hebt hier nog een mooie streep pure duinen, strand en bos. Elk seizoen heeft ook zijn charme. Toen ik nog strandredder was verkoos ik de zomervakantie. Ze symboliseerde de volledige zorgeloosheid, vrijheid en lange, sfeervolle avonden. Nu kan ik meer genieten van de frissere, kalmere maanden. We hebben dan meer tijd voor ons gezin en ook toeristen zijn in deze periode meer uit op natuur en rust.”

Kustambassadeurs Geert en Tania Van Guyse van Hotel Donny
Kustambassadeurs Geert en Tania Van Guyse van Hotel Donny

De tips van Geert

Wanneer het zomer wordt, gaan we met de familie graag wat verder van de drukkere kustlijn naar plekken, zoals de Markey Vijvers of hoeve Paepehof. Je merkt er ook meer locals op dan toeristen. Het is er vol natuur en leuk voor de kinderen. Daarnaast heeft De Panne met z'n ligging naast de moeren en de Franse grens een prachtig en uitgebreid, grensoverschrijdend open natuurgebied. Het is er ontzettend aangenaam joggen, fietsen en wandelen.

Wat gastronomie betreft zijn er zaken zoals de Alfons in De Panne, of au filet de Sole, waar we erg graag heen gaan. Eigenlijk te veel om op te noemen. Een echt verborgen parel is de Wigwam. Dit is een bruine, gezellige, bijna onvindbare kroeg waar je enkel locals aantreft en in alle rust kunt napraten met een drankje

Wie met kinderen op stap gaat, moet zeker Plopasaland bezoeken, Kinderboerderij Hoeve Paepenhof of Moeder Lambik zijn ideaal om iets te eten. Een fietstocht met de familie is ook een aanrader.

Op de grens met Frankrijk zijn er in de westhoekduinen enkele panorama platformen. Deze geven een prachtig zicht over de duinen en de zee met De Panne in de verte. Zeker op een bewolkte dag vind ik dat zicht altijd onverzadigbaar spectaculair.