Happy Trip naar Nieuwpoort


Een van de grootste jachthavens van Europa vind je in Nieuwpoort. Tweeduizend plezierboten zorgen voor een indrukwekkend zicht vanop de wandel- en fietspromenade. Ook de oude stad met haar middeleeuwse architectuur is zeker een bezoekje waard. Door haar strategische ligging aan de monding van de IJzer, werd Nieuwpoort in de loop van de geschiedenis meerdere malen verwoest maar ook altijd weer heropgebouwd.
 

Autovrij op vakantie, heerlijk!

Zak nu voordelig af naar Blankenberge dankzij onze Happy Trip-actie of de Hello Belgium Railpass (okt '20- maart '21). Geniet zo van een ecologische en voordelige mini-vakantie in eigen land, file- en parkeerstress vrij!
 


Ontdek wat er zoals te beleven valt in Nieuwpoort


Vervoer ter plaatse

Nieuwpoort heeft geen eigen treinstation. Je kan reizen tot Oostende of De Panne-Koksijde en dan de Kusttram nemen. 

(Fiets)verhuur

Naast de klassieke (elektrische) fietsen kan je bij vele fietsverhuurders ook terecht voor het huren van gocarts, segways, steps, hoverboards, bakfietsen, tandems... met bijhorende fietstassen en kinderzitjes. Zelfs buggy's kan je huren en hoef je niet dus mee te sleuren. 

Overzicht van alle verhuurders 

Kusttram en bus

Nieuwpoort-bad ligt even verwijderd van het station van Oostende. Met de Kusttram rijd je wel langs het mooiste stukje met zicht op zee van de hele Kust. Ter plekke kan je je verplaatsen met de tram of bus van De Lijn. Met de online routeplanner van de Lijn plan je gemakkelijk je reis ter plaatse. Een overzicht van alle trams en bussen in Nieuwpoort vind je hier

Gratis veerdienst

Gratis veerdienst tussen de Paul Orbanpromenade naar het militair domein en dat van de paasvakantie tem 30 september, dagelijks van 's morgens tot 's avonds. De boten kunnen 50 passagiers en 20 fietsen vervoeren en zijn toegankelijk voor andersvaliden.

Meer info

Taxi

Uiteraard staan in Nieuwpoort heel wat taxibedrijven klaar om je op je bestemming te brengen. Een overzicht van alle taxi's vind je hier.

Dienst voor toerisme

Spring voor meer informatie even binnen in het hoofdkantoor in Nieuwpoort - Stad, het bijkantoor in Nieuwpoort - Bad of bezoek de website van Toerisme Nieuwpoort.

Nog meer Happy Trip bestemmingen

Met Happy Trip kan je goedkoop reizen naar maar liefst 17 West-Vlaamse gemeenten. Ontdek alle gemeenten en hun aanbod hieronder: 

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF