Happy Trip naar Oostende


Voor wie het allemaal wat grootser mag, is Oostende de perfecte kustgemeente. Hier valt altijd iets te beleven. Van de authentieke vissersambiance aan de haven tot het shoppingwalhalla in de Kapellestraat en de prachtige kunst in het Mu.Zee. In de Stad aan Zee is voor elk wat wils.
 

Autovrij op vakantie, heerlijk!

Zak nu voordelig af naar Oostende dankzij onze Happy Trip-actie of de Hello Belgium Railpass (okt '20- maart '21). Geniet zo van een ecologische en voordelige mini-vakantie in eigen land, file- en parkeerstress vrij!


Ontdek wat er zoal te beleven valt in Oostende
 


Vervoer ter plaatse

Oostende heeft een eigen treinstation met rechtstreekse lijnen vanuit Leuven-Welkenraedt, Antwerpen-Centraal en Brussels-Airport. Extra aanbod tijdens zomermaanden: Tongeren, Luik, Hasselt, Aarlen/Rochefort-Jemelle en Antwerpen-Centraal. 
 

(Fiets)verhuur

Naast de klassieke (elektrische) fietsen kan je bij vele fietsverhuurders ook terecht voor het huren van gocarts, segways, steps, hoverboards, bakfietsen, tandems... met bijhorende fietstassen en kinderzitjes. Zelfs buggy's kan je huren en hoef je niet dus mee te sleuren. 

Overzicht van alle verhuurders 

Kusttram en bus

Ter plekke kan je je verplaatsen met de tram of bus van De Lijn.
Met de online routeplanner van de Lijn plan je gemakkelijk je reis ter plaatse. Een overzicht van alle trams en bussen in Oostende vind je hier

Overzetbootje

Gratis overzet tussen het centrum (Visserskaai ter hoogte van Noordzeeaquarium) en de Oosteroever (Maritiem Plein). Ook fietsen kunnen mee.

Meer info

Elektrische deelstep

Vanaf mei zal je in Oostende ook gebruik kunnen maken van elektrische deelsteps. Verspreid over de hele stad zullen meer dan 500 steps ter beschikking staan. Binnenkort hierover meer info. 

Taxi

Uiteraard staan in Oostende heel wat taxibedrijven klaar om je op je bestemming te brengen. Aan het station en het Marie-Joséplein staan er meestal taxi's te wachten. Een overzicht van alle taxi's vind je hier.

Dienst voor toerisme

Spring voor meer informatie even binnen in de dienst voor toerisme of bezoek de website van Toerisme Oostende.

Nog meer Happy Trip bestemmingen

Met Happy Trip kan je goedkoop reizen naar maar liefst 17 West-Vlaamse gemeenten. Ontdek alle gemeenten en hun aanbod hieronder: 

Happy Trip in Oostende uitgetest

Blogster Nathalie De Martelaere van unicornsandfairytales.be trok met haar gezin naar Oostende voor een duurzame vakantie. Lees hun reisverslag over Oostende hier. 

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF