Happy Trip naar Oostende

Autovrij op vakantie, heerlijk!

Meer dan 130 hotels en B&B’s uit West-Vlaanderen bieden je de mogelijkheid om supervoordelig met de trein op vakantie te komen. Ter plaatse is van alles aanwezig voor een fijne vakantie: je hoeft je auto geen enkel moment te missen.


Hoe werkt het?

Je boekt online via deze link een overnachting bij één van de deelnemende logies. Binnen de 24 uur ontvang je een kortingscode om treintickets te bestellen voor slechts €10,90 (€9,80 tot 04/04/2020) heen én terug vanuit elk Belgisch station. Bij je logiesuitbater kan je bovendien tickets voor tram of bus verkrijgen aan slechts €1,40.

In Oostende is ook een uitgebreid aanbod (elektrische) fietsen, kan je een Vespa of elektrische step huren, kan je een mooie wandeling maken, zalig shoppen, lekker eten… onbezorgd heerlijk autovrij met vakantie dus!

Algemene info over Happy Trip vind je hier.

Boek online je Happy Trip logies

Boek online via de link hieronder een overnachting bij één van de deelnemende logies. Je ontvangt voor afreis kortingscodes om je treintickets te bestellen voor slechts €10,90 (€9,80 tot 04/04/2020) heen én terug vanuit elk Belgisch station.


Happy Trip naar Oostende 

Voor wie het allemaal wat grootser mag, is Oostende de perfecte kustgemeente. Hier valt altijd iets te beleven. Van de authentieke vissersambiance aan de haven tot het shoppingwalhalla in de Kapellestraat en de prachtige kunst in het Mu.Zee. In de Stad aan Zee is voor elk wat wils.

 


Vervoer ter plaatse

Oostende heeft een eigen treinstation. 

(Fiets)verhuur

Naast de klassieke (elektrische) fietsen kan je bij vele fietsverhuurders ook terecht voor het huren van gocarts, segways, steps, hoverboards, bakfietsen, tandems... met bijhorende fietstassen en kinderzitjes. Zelfs buggy's kan je huren en hoef je niet dus mee te sleuren. 

Overzicht van alle verhuurders 

Kusttram en bus

Bij je logiesuitbater kan je tickets voor tram of bus verkrijgen aan slechts €1,40. 

Met de online routeplanner van de Lijn plan je gemakkelijk je reis ter plaatse. Een overzicht van alle trams en bussen in Oostende vind je hier

Overzetbootje

Gratis overzet tussen het centrum (Visserskaai ter hoogte van Noordzeeaquarium) en de Oosteroever (Maritiem Plein). Ook fietsen kunnen mee.

Meer info

Elektrische deelstep

Vanaf mei zal je in Oostende ook gebruik kunnen maken van elektrische deelsteps. Verspreid over de hele stad zullen meer dan 500 steps ter beschikking staan. Binnenkort hierover meer info. 

Taxi

Uiteraard staan in Oostende heel wat taxibedrijven klaar om je op je bestemming te brengen. Aan het station en het Marie-Joséplein staan er meestal taxi's te wachten. Een overzicht van alle taxi's vind je hier

 


Dienst voor toerisme

Spring voor meer informatie even binnen in de dienst voor toerisme of bezoek de website van Toerisme Oostende.

Boek online je Happy Trip logies

Boek online via de link hieronder een overnachting bij één van de deelnemende logies. Je ontvangt binnen de 24 uur afreis kortingscodes om je treintickets te bestellen voor slechts €10,90 (€9,80 tot 04/04/2020) heen én terug vanuit elk Belgisch station.

 

Nog meer Happy Trip bestemmingen

Met Happy Trip kan je goedkoop reizen naar maar liefst 17 West-Vlaamse gemeenten. Ontdek alle gemeenten en hun aanbod hieronder: 


Happy Trip in Oostende uitgetest

Blogster Nathalie De Martelaere van unicornsandfairytales.be trok met haar gezin naar Oostende voor een duurzame vakantie. Lees hun reisverslag over Oostende hier.