Nathalie de Martelaere test Happy Trip in Oostende

Hoi!
Ik ben Nathalie, 30 something en naast mama van twee toffe jongens ook blogger en juf in het zesde leerjaar.
Al bijna 6 jaar blog ik op Unicorns & Fairytales. Begonnen als uitlaatklep maar uitgegroeid tot een plekje waar ik anderen graag wil inspireren.
Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd is één van mijn motto’s.
Mijn blog is een plekje waar je terecht kunt als je op zoek bent naar herkenbare verhalen, tips, ideetjes voor uitstappen, DIY, kinderboeken, leuke winacties en meer…veel meer.
Creatief, educatief en vooral ook gewoon herkenbaar. De naam is eigenlijk gekozen omwille van mijn rijke fantasie en eindeloze inspiratie.
Het is nu zo herkenbaar geworden voor mensen dat ik hem maar zo laat, ondanks de Unicorn hype.
Wij houden ervan toffe en unieke plekjes te bezoeken in eigen land en omstreken en hopen dat jullie met ons mee op verkenning gaan.

Tot lees, tot ziens en altijd welkom op Unicorns & Fairytales!

Voordelig op ‘Happy Trip’ met de trein naar de Kust!

Naar zee gaan wanneer het goed weer is, is op vakantie gaan in eigen land vind ik. Wie graag met kinderen naar zee gaat maar niet de hele tijd op het strand wil zitten en ook leuke activiteiten zoekt is Oostende dé ideale kustgemeente. Wij zijn grote fan. Omdat we toch wel duurzamer willen zijn testten we de Happy Trip formule uit die de Westtoer aanbiedt.

Goedkoop met de trein dankzij Happy Trip

Met Happy Trip reis je goedkoop met de trein naar West-Vlaanderen. Er zijn een aantal deelnemende toeristische bestemmingen en logiesuitbaters. Hoe werkt dat nu? Wel… Wanneer je online een overnachting boekt bij één van die ondernemers, ontvang je binnen de 24 uur een mail kortingscodes waarmee je treintickets kan bestellen voor slechts 10,90 euro heen én terug vanuit elk Belgisch station. Kinderen onder de 12 jaar reizen sowieso gratis dus dat is ook al een besparing. Ter plekke kan je je verplaatsen met de tram of bus van De Lijn. Als dat geen aanbieding is om duurzamer te zijn, dan weer ik het niet…

 

 

Duurzaam naar Oostende

Wij gingen met de tram naar onze koekenstad (Antwerpen) en vertrokken daar vanuit Centraal Station naar Oostende, onze geliefde badplaats, dankzij Happy Trip. De kindjes waren super enthousiast en zelfs een beetje zenuwachtig want ze wilden al héél lang eens met de trein reizen. We hadden de keuze uit twee vertrektijden per uur en besloten die zonder overstap te nemen.

Alles verliep vlotjes want met de metro en trein heb je geen last van files.

Eenmaal op de trein konden ze niet wachten tot hij vertrok. Naar buiten kijken, vragen stellen, spelletjes spelen… Gewoon relaxen en na 1uur en 45 minuten waren we op onze bestemming, ten midden van Oostende. Geen parkeerleed (want met goed weer gaat iedereen graag naar het zeetje natuurlijk) en lekker duurzaam. Wij blij, kinders blij.

Familiekamer

Dankzij de Happy Trip hadden we een onbezorgde heenreis en waren we meteen ter plekke. Het station van Oostende is immers gelegen in het midden van alle toeristische plekjes én aan de haven. We besloten om te voet naar ons hotel te gaan. Dat was amper 10 minuutjes stappen. Ik nam strategisch de winkelstraat om leuke winkels te spotten. We konden onze spullen in het hotel opbergen. We verbleven in een familiekamer in hotel Ter Streep. Heel fijn dat het écht een familiekamer was met twee aparte kamers mét een deur. Ideaal als je met kleine kids ergens verblijft, dan kan jij in je eigen kamer nog wat lezen of televisie zien zonder de kinderen te storen. Het ontbijt was ook netjes verzorgd. Wij waren dus zeker blij met deze logeerplek.

Kindvriendelijke restaurants & eten met de handen

Café Botteltje

We zijn meteen even gaan lunchen in Café Botteltje want na de treinreis hadden we honger gekregen. Papa een biertje, mama een wijntje, kindjes een watertje en appelsapje hahaha. Gezellig. Ze konden echter niet wachten tot we naar het strand gingen want onze kinderen willen maar één ding: zand. Zand overal. Putten graven, schelpjes zoeken, bergen maken en ons ingraven. Geweldig toch? Eigenlijk zijn we de hele namiddag op het strand gebleven. Het was zalig weer.

Jilles Beer & Burgers

Ons avondeten aten we bij Jilles Beer & Burgers. Een topper van formaat. Ze hebben daar een superleuke kids corner die écht uitdaagt tot spelen en ze zitten veilig achteraan in het restaurant. Er hangt een gezellige sfeer en er zijn burgers met dat tikkeltje meer. Ook vegan opties en hamburgers op kinderformaat. Ik besloot om eens een vegan optie te proberen en man… ik ben verkocht. Sorry, maar ik kom terug om hier opnieuw een vegan burger te eten. Wat is dat lekker.

Koekoek

De dag nadien aten we ’s middags in de Koekoek. Je kan daar enkel halve kip met brood en appelmoes krijgen én je moet met je handen eten. Geweldig!! Dit wilden we niet missen. Dus als je liever niet met handen eet zou ik maar beter bestek meenemen.

 

Oostende, een stad met vele activiteiten

Persoonlijk houden wij van Oostende omdat er altijd wel iets te beleven valt. Ook al is het slecht weer. Zeker tijdens schoolvakanties zijn er nog vele extra’s. Dat maakt het zo leuk om met kinderen naar hier te komen.

Lees mijn artikel over de vele activiteiten die Oostende te bieden heeft maar eens.

Omdat het goed weer was besloten we dingen te doen die we in de buitenlucht konden doen en die we nog niet gedaan hadden vorige keren dat we er waren.

Leopoldpark met speeltuin en minigolf

Ons hotel was gelegen vlak naast het Leopoldpark. We besloten onze tweede dag daar te beginnen met een leuke wandeling naar de speeltuin. Die is gelegen naast de minigolf, wat ook leuk is natuurlijk. Maar onze kinderen zijn nog iets te klein om dit te kunnen volhouden. Ze werden meer aangetrokken door de speeltuin.

Graffiti

Doorheen de stad zijn er permanent mooie grote muurschilderingen te bewonderen. Ook voor kinderen zijn de kunstwerken van The Crystal Ship een leuke ontdekkingstocht. Je kan de ‘The Crystal Ship Kids Guide’ downloaden, printen en dan heeft je kind toffe opdrachten en die zorgen ervoor dat ze anders naar kunst gaan kijken. Als leerkracht ben ik hier fan van.

Noordzeeaquarium

Onze kinderen vonden dit erg leuk. Er zijn 60 vissoorten te bewonderen in 13 aquaria alsook vondsten uit de zee en schelpen. Laat mijn zonen nu nét daarin erg geïnteresseerd zijn. Een fijne activiteit om de dag even te breken. Dit duurt zolang ze zelf willen, is goedkoop en leerrijk. Check. Meer info

Wandelen over het staketsel

Vroeger was het een houten staketsel en nu is het meer een kunstwerk. Ik ging wandelen met Lex in de buggy omdat hij ’s middags nog een middegdutje doet. De zeelucht deed hem goed want hij sliep zeker 2 uur lang terwijl zijn broer ingegraven werd door papa in het zand. Ik kreeg leuke berichtjes gestuurd terwijl ik lekker lang kon gaan wandelen en me op een bank zette aan het strand.

Ijsjes eten

Wie komt er naar zee en eet géén ijsje? Wij zeker wél. Keuze genoeg hier.

Terug naar huis

We besloten om op tijd terug naar huis te gaan omdat onze kindjes toch nog wel wat structuur nodig hebben en honger krijgen (en dan niet te genieten zijn). Door de Happy Trip hadden we onze tickets terug op zak en hadden we deze keer een iets modernere trein waardoor we aan een tafeltje konden zitten. Kei leuk, we zaten een beetje afgezonderd en dat vonden de kinderen ook heerlijk. Ze werden wel wat moe en we konden ze wat afleiden met onze kindertablet van Vtech. Handig! Wij hebben zorgeloos genoten van onze trip en de kinderen ook. Ze willen volgende keer opnieuw met de trein! Diezelfde avondspits stonden auto’s bijna 3 uur in de file door de drukte op de autostrade. Die hebben we toch maar lekker vermeden.

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF