Helden van de Zee

Tips van de Helden

Ontdek hier de leukste kusttips van Dempsey, Maureen, Nico en Sieg. Zij beleefden megacoole avonturen aan de Kust. Zo bouwden ze een rollercoaster in de duinen en een eigen boot om naar Engeland te varen.

De vier Helden van de Zee hebben elk hun unieke plekjes aan de Kust waar ze graag vertoeven!

DEMPSEY

Dempsey is de oudste van de heldenbende, maar is dapper en deinst nergens voor terug.

 

Ontdek zijn 5 Kusttips:

1. Sealife in Blankenberge. Dit was een van mijn eerste schooluitstapjes waarbij ik een week weg was van huis, zonder ouders. Ik heb mij daar enorm hard geamuseerd en kan daar echt lang staren naar de scholen vissen die daar voorbij zwemmen.

2. Dit zou eigenlijk op nummer één moeten staan: Het Zwin. Daar kom je echt tot rust. Genieten van de stilte en dieren zoeken op het water, in de lucht of tussen het gras.

3. Algemeen de duinen. Erin verdwalen, je eigen stekje vinden om op een handdoek te liggen wegdromen terwijl de zee in je oor fluistert.

4. De Haan. Gaan kijken naar de kite-surfers, ooit waag ik mijzelf misschien wel eens om op de golven te staan met een kite.

5. Laten we het bij puntje vijf houden bij het eten van pannenkoeken, wafels, ijsjes (met veel bollen), samen met de grootouders die dan trakteren.
Wedstrijd Helden van de Zee

 

MAUREEN

Maureen is het meisje onder de helden, maar dat wil niet zeggen dat ze niet lekker stoer en heldhaftig is in haar jurkjes!

 

Ontdek haar leuke tips:

1. Knutselen: Papieren bloemen/figuren maken op het strand kiezen, dat is toch iets girly. En dan kan je nadien een winkeltje spelen! Of een zonnewijzer en schelpen windchime maken.

2. Spel: (Viking) Kubbs spelen op het strand (hartjes voor kubbs) of een zandvulkaan maken! Ook leuk is 'Beach spy' spelen

3. Doen:

  • Reuze Brusselse wafel eten in de Silversand ;-)
  • De gekke fietsen piste - Lustige Velodroom in Blankenberge
  • Naar Fort Napoleon gaan (ik hou wel van de (oorlogs)geschiedenis)
  • Veel foto's maken met mijn gsm

 

 

NICO

Nico is de echte waaghals van de bende. Hij durft echt alles!

 

Ontdek wat hij allemaal cool vindt aan de Kust:

1. Wat ik super fijn vond aan de zee en in de film is op een oud scheepswerf rondwandelen. Vooral zo de oudere boten vond ik heel impressionant en daar zou ik uren aan kunnen besteden.

2. Wat ik ook heel fijn vind, eender waar ik ben, is op zoek gaan naar minder bekende plekjes. Al fietsend zoeken naar coole, mooie, speciale plekken en zo een stad of dorp beter leren kennen. Beetje verkennend fietsen zonder einddoel.

3. Iets niet zo alledaags, maar die dag dat we op onze rollercoaster mochten spelen, dat met zicht op de eindeloze zee en de zon op ons gezicht, ZALIG!

4. Een klassieker, maar zwemmen is altijd fijn. Eender hoe koud het is (en ik kan niet tegen koud water), aan de zee moet je altijd een plonske hebben gepakt.

5. Salto's maken op het strand is natuurlijk ook een van mijn favorieten. Het zand is iets zachter dus zalig om trucjes op te oefenen.

 

SIEG

Sieg is een echte durver die elke uitdaging wil aangaan. Hij ging vroeger nooit naar de Kust, is er nu wel gek op.

 

Volgende zaken vind hij nu wel fijn om er te doen :

1. Volleyballen

2. Iemand plat ingraven in het zand met een emmer op zijn hoofd (zoals in de film) en dan mensen doen verschieten, of iemand ingraven en dan iets grappig van maken zoals een zeemeermin of een hele grote piemel

3. Paletten (zo met balleke naar elkaar slaan)

4. Race in de zee met opblaasbeesten (beesten zoals in de film)  

5. Mega groot zandkasteel bouwen (zoals in de Heldenreeks op Ketnet)

Door de coronacris kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF