Fietsen en wandelen met zicht op zee

Voor wie even aan de drukte van elke dag wil ontsnappen, is een fietstocht of wandeling met zicht op zee een echte aanrader. Je snuift letterlijk de 'vitamine zee' op en laadt je batterijen weer helemaal op. Er zijn heel wat wandel- en fietsmogelijkheden aan de Belgische Kust. En handig is dat er altijd een leuke stopplaats is onderweg waar je even kan op adem komen. 

Het Beste van België laat je wandelen aan de Belgische Kust langs het Wandelnetwerk Westkust
De Kust

Wandelen in en langs de mooie natuur

Twee Wandelnetwerken aan de Kust nemen je mee in en langs de mooie Zwinregio of doorheen de mooie badplaatsen en duinen aan de Westkust (De Panne, Koksijde-Oostduinkerke en Nieuwpoort). Ideaal om op maat te wandelen en te genieten.

ontdek een wandeling op het Wandelnetwerk Zwin!  

Ontdek een wandeling op het Wandelnetwerk Westkust 

 

Het Beste van België met een wafel van Silversand op de zeedijk van Blankenberge aan de Kust

Een reuzenwafel onderweg

Even halt houden voor een kleine innerlijke versterking tijdens een wandeling of fietstocht is altijd leuk. Zeker als die kleinigheid dan reuzengroot uitvalt! Bij Silversand in Blankenberge serveren ze je een echte XXL variant van de lekkere Belgische wafel. Doe daarbij nog een portie vers fruit en dan is het echt lekker genieten! 

ONTDEK Silversand

Nog wafeladresjes op aanraden van The Wall street Journal

Op wandel van De Panne tot Knokke-Heist (of net andersom)

De Kustwandelroute aan de Belgische Kust is een bijzonder handige knoopppuntennetwerk die je laat wandelen langs de volledige kustlijn. Je wandelt net zo lang en ver als je wil. Liever niet meer te voet terug keren? Stap dan in op de Kusttram, want de haltes sluiten naadloos aan op het wandelnetwerk. Ideaal voor een tocht langs het strand, slikken en schorren, door duinen en gezellige badplaatsen.

Naar de kustwandelroute

Suggestielusjes op het wandelnetwerk

Het Beste van België verkennen met de Kustwandelroute

Geniet van het beste van België aan de Kust

Aan de Belgische Kust is het altijd goed vertoeven. De zee doet er wat met een mens... Na een uitstap heb je weer de nodige energie om de wereld te verslaan. Een instant vitaminekuur! De 'Vitamine Zee' aan de Belgische Kust is er voor iedereen. Of je nu houdt van genieten van de zilte zeelucht of van proeven van het lekkers van de zee, van het zand tussen de tenen en batterijen opladen tot actief plezier, genieten van het zeezicht, fietsen en wandelen met zicht op zee, anti-stress, Beaufort enzovoort.

Kortom, de ‘Vitamine Zee’ laat je genieten en ontdekken. De ‘Vitamine Zee’ laat je leven en beleven… De unieke troeven van de 10 kustgemeenten maken de Kust tot een bijzondere bestemming voor een korte vakantie.

 
ontdek alles over de Kust

Het Beste van België ontdekken aan de Belgische Kust
Ontdek het Beste van België - De Belgische Kust