Kunst met grote K aan de Belgische Kust

Aan de Belgische Kust is er heel wat kunst en cultuur te ontdekken. Kunstkenners en minder grote kunstfanaten genieten er met volle teugen. De Kust is altijd al een inspiratiebron geweest voor menig kunstenaar. De zee werd een muze of het decor voor topwerken. Zo palmde de triënnale Beaufort al verschillende edities de zeedijken, de stranden en de duinen in om hen te overladen met opvallende en memorabele kunstwerken.
Kunstwerken die je uitdagen, je verrassen en die je sowieso nooit meer vergeet. Sterker nog, ze smaken naar meer.  En gelukkig hoef je aan de Belgische Kust niet op je honger te blijven zitten. Dankzij de verschillende kunstige evenementen, kunstgalerijen,... is er een aanbod voor iedereen.

Kunstig logeren
Hotel Van Bunnen - Wake Up In Art

Kunst terwijl je slaapt? Dat kan! Een bijzondere ervaring waar je verblijft, ontspant, overnacht, .. in een kunstgalerie. De comfortabele studio combineert Belgisch design met hedendaagse kunst. Een exclusief adresje in Knokke-Heist vlakbij het strand.

ONTDEK HET KUNSTIGE ADRESJE MET 'WAKE UP IN ART'

Nog meer adresjes met kunst

 

Hotel Van Bunnen, wake up in art in Knokke-Heist
Het beste van België - het Delvauxmuseum
De Kust

Grootmeesters en de Belgische Kust

Heel wat grootmeesters vonden hun inspiratie en rust aan de zee. James Ensor en Spilliaert in Oostende, Delvaux in Koksijde-Oostduinkerke,... Ze vertoefden er bijzonder graag en met reden uiteraard. Heel wat van hun werken en hun leven kregen een plekje aan de Belgische Kust. Ontdek opvallender kunstwerken en opvallende kunstenaars.

 

Ensor en Spilliaert in MU.ZEE Delvaux in het Delvauxmuseum

Kunstgalerij in Knokke-Heist
De Kust

Kunstgalerijen in Knokke-Heist

Knokke-Heist is het mekka van de kunstgaleries aan de Kust. Op de Zeedijk en de achterliggende Kustlaan zijn meer dan 50 galeries die een goed overzicht geven van de hedendaagse, moderne kunst. Je vindt er alle stijlen, prijsklassen en niveaus. Ook De Haan en Oostende hebben een mooi aanbod kunstgaleries.

MEER OVER KUNST EN KUNSTGALERIES IN KNOKKE-HEIST

Geniet van het beste van België aan de Belgische Kust

Vier seizoenen lang, en zeker in de lente, bekoort de Belgische Kust jong en oud. Van Knokke-Heist tot De Panne, altijd is het er heerlijk vertoeven. Elke kustgemeente heeft zijn eigen bijzondere troeven en altijd zijn strand en zee vlakbij. Of je nu kiest voor actief genieten, lekker tafelen, flaneren of gewoon relaxen, de Belgische Kust blijft een heerlijke bestemming voor een korte vakantie.
Laten we alvast beginnen met een eerste ultieme tip: reis naar een plekje aan de Kust en maak er even de tijd om te kijken naar de zee.

ontdek alles over De Belgische Kust

Het Beste van België ontdekken aan de Belgische Kust
Ontdek het Beste van België - De Belgische Kust