Proef van het lekkers aan zee

TIJDOK

Een adresje dat werkt met producten uit de regio. “Ik kom uit een geslacht van vissers en reders, ik weet zo goed als alles over vis. En de band met de visserij is nog steeds heel belangrijk voor ons. Hier komen heel wat vissers en gewezen vissers eten en verhalen vertellen. We zorgen een heel jaar door voor gevarieerde seizoensgerechten en dat allemaal in huis bereid.”

Ontdek TIJDOK

Restaurant Tijdok in Zeebrugge
De Kust

Mommy’s Bastards

Een apart en vooral opvallend adresje; niet alleen origineel maar ook heel lekker. Deze leuke foodbar is lekker stoer, vintage en heeft een cool industrieel interieur. Je vindt er originele gerechtjes bereid met verse en lokale producten. Leuk is dat je smakelijke gerechtjes kan bestellen om dan gewoon lekker te delen onder elkaar.

Naar Mommy's Bastards

Mommy's Bastards in Oostende
De garnaalvissers te paard in Oostduinkerke
De Kust

Garnaalvissers te paard

In de categorie 'dit moet je ooit hebben gezien' staat deze wel hoog! De Oostduinkerkse garnaalvissers te paard zijn erkend als Unesco
Immaterieel Cultureel Erfgoed van de Mensheid. En ondanks die roem kun je ze nog steeds aan het werk zien in Oostduinkerke.
Op hun stoere paarden en in gele oliejekkers gaan ze onbevreesd het water in om die heerlijke garnaal te vangen. Deze levende geschiedenis is regelmatig te zien van april tot en met september op het strand van Oostduinkerke.

De garnaalvissers te paard ontdekken

Moment! in De Haan
De Kust

moment!

Ovenverse croissanterie in de bakkerijhoek, de beruchte ontbijtmenu’s, verzorgde lunchgerechten en een fijn dessertassortiment.

Ontdek moment!

mDUE

“Gelateria en tearoom met italiaanse gerechten en het hele jaar door overheerlijke ijscoupes, van de meest klassieke dame blanche tot de mooiste  fruitcoupe, maar ook wafels, pannenkoeken en snacks. De melkboer brengt hier nog elke dag verse melk die ter plaatse wordt gepasteuriseerd. Er is ook suikervrij en lactosevrij ijs, ijs zonder geraffineerde suiker…

Naar mDUE Nog LEKKERE IJADRESJES

mDue in Bredene
De Kust
Villa de Torre in De Haan
De Kust

villa de Torre

Vis- en zeevruchtenrestaurant waar eerlijke, gezonde gerechten en dranken geserveerd worden in één van de meest authentieke Belle Epoque villa's aan de Kust. Binnen een optimale prijs/kwaliteitsverhouding wordt de nodige aandacht besteedt aan de basisgrondstoffen en het milieu, steeds met respect voor de lokale producten.

Naar villa de torre

Julia Fish en Oysterbar in Koksijde-OOstduinkerke
De Kust

Julia

Julia Fish & Oysterbar is vernoemd naar de stichtster Julia Vyaene, een vissersdochter die in 1919 de bekende viswinkel Mare Nostrum begon. Generaties volgden haar op en nu is er deze trendy plek. Met de hippe look van deze jonge zaak en de lekkere visgerechten, oesters,... waan je je in Saint-Tropez.

Naar Julia

Ontdek het Beste van België - De Belgische Kust