Strand- en waterbeleving aan zee

Aan de Kust kan je niet anders dan de zee inademen; letterlijk en figuurlijk. Hier vinden landrotten, waterratten en vliegeniers hun ding.
Zelf al eens gedacht om een surfplank onder de arm te nemen en het ruime zeesop in te gaan? Of gedacht 'dat wil ik ook eens doen', toen je een kiter op het strand zag? Goed nieuws... Als je denkt dat dit enkel weggelegd is voor echte surfboys en -girls, dan bewijzen we jou graag van het tegendeel! Want ook jij kan terecht in de vele coole beachclubs aan de Kust. Het zijn echte places to be om de zee en het strand in hun puurste vorm te ontdekken. Of je nu kiest voor strandzeilen, raften, wakeboarden... Je kan het zo gek niet bedenken of je leert aan zee.

Heb je het toch niet zo om zelf al die actie te doen, maar kan je er wel van genieten? Installeer je dan op het terras van een beachclub en geniet. Ook de vele strandbars en -terrassen zijn aanraders om te genieten van zee en strand.

Suppen op zee

Voor de waterratten... watersporten aan zee

Naast het klassieke pootje baden in zee of over de golven springen, zijn er ook activiteiten als suppen, zeilen en raften!. Klinkt dat allemaal maar wat Chinees in de oren? Ontdek welke watersporten er allemaal aan zee te beleven zijn en neem deel aan een initiatie. Ben je al wel een voleerd watersporter? Ook dan kan je terecht bij de beachclubs aan de Kust.

Ontdek watersport aan de Kust

 

Het Beste van België - strandsporten aan zee

Actief op het strand

Voor wie het liever wat droger houdt, is er ook heel wat te beleven op het strand. Van strandzeilen tot kiten en beachvolley. Ook hier zijn de mogelijkheden bijzonder groot en uitdagend. En ook hier geldt dat als je liever niet actief in het zand bent, je kan genieten van alle actie vanaf het terras van de beachclub. En wie weet rijd je wel romantisch de zonsondergang tegemoet.

ONTDEK strandplezier

Chillen en loungen op het strand

De strandbars en strandterrassen zijn absolute aanraders voor wie wil chillen aan de Kust. Zo'n toppertje aan zee is de Sofie's Sunset in Koksijde-Oostduinkerke. In de gezellige beachbar kan je echt genieten van wat zee en strand met een mens doen. Probeer zeker een heerlijke cocktail, want bartender Sofie Ketels met naam!

Naar Sofie's SunsetNog meer heerlijke strandadresjes

Het Beste in België - strandbar Sofie's Sunset in Koksijde-Oostduinkerke

Geniet van het beste van België aan de Kust

Aan de Belgische Kust is het altijd goed vertoeven. De zee doet er wat met een mens... Na een uitstap heb je weer de nodige energie om de wereld te verslaan. Een instant vitaminekuur! De 'Vitamine Zee' aan de Belgische Kust is er voor iedereen. Of je nu houdt van genieten van de zilte zeelucht of van proeven van het lekkers van de zee, van het zand tussen de tenen en batterijen opladen tot actief plezier, genieten van het zeezicht, fietsen en wandelen met zicht op zee, anti-stress, Beaufort enzovoort.

Kortom, de ‘Vitamine Zee’ laat je genieten en ontdekken. De ‘Vitamine Zee’ laat je leven en beleven… De unieke troeven van de 10 kustgemeenten maken de Kust tot een bijzondere bestemming voor een korte vakantie.

 
ontdek alles over de Kust

Het Beste van België ontdekken aan de Belgische Kust
Ontdek het Beste van België - De Belgische Kust